Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Μαζί Μητσοτάκης και Γεννηματά – Αποκαλύφθηκε το σχέδιό τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τζανακόπουλος

«Για πρωτοφανή συναλλαγή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα χρονικά της μεταπολίτευσης», μίλησε ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr.
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Γεννηματά.
«Στόχος τους είναι να διορίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο από τον χώρο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού ή κάποιον τεχνοκράτη».

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ μιλώντας για υποκρισία και για δήθεν ενδιαφέρον των Ελλήνων φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Θέλει να δημιουργήσει πελατεία για τα κολέγια που υπάρχουν στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε επίσης ανόητο το επιχείρημα Μητσοτάκη για τα περί «δεξιάς παρένθεσης». Είπε ακόμα ότι η ΝΔ δεν πήρε κανένα μάθημα από την κρίση.

Στο ερώτημα του newsit.gr αν ΚΙΝΑΛ και ΝΔ συμπλέουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η κα Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ δεν εκφράζουν αυθεντικά τον κεντροαριστερό χώρο. Με τις επιλογές της το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Συμφωνία των Πρεσπών άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο. Έχουμε πολιτική και στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Αυτό έχει εκφραστεί και δημόσια με τις διαφοροποιήσεις και αποχωρήσεις στελεχών για τις πολιτικές επιλογές του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Σε ότι αφορά το άρθρο 32 για την εκλογή ΠτΔ υπάρχει συναλλαγή που στηρίζεται στο φαντασιωτικό σενάριο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές και με τη νέα πλειοψηφία Μητσοτάκης και Γεννηματά θα αλλάξουν το Σύνταγμα και θα διορίσουν κάποιον άλλο Πρόεδρο που δεν είναι ο κ. Παυλόπουλος. Χθες αποκαλύφθηκε αυτό το σχέδιο. Στόχος του είναι να διορίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο από τον χώρο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού ή κάποιον τεχνοκράτη και αυτό θα γίνει με την συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ. Αυτά όμως είναι σχέδια επί χάρτου γιατί δεν υπολογίζουν την βούληση του κυρίαρχου λαού».

Και στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει: «Η βούληση της ΝΔ είναι να μην προτείνει τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο για την Προεδρική εκλογή του 2020. Προφανώς έχει τάξει την θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης».

Στο ερώτημα αν θα αλλάξει τις πινακίδες είπε ότι από την στιγμή που η Ελλάδα αναγνωρίζει την Βόρεια Μακεδονία αυτό μεταφράζεται σε κάθε κίνηση όπως και την αλλαγή των πινακίδων.

Για τον Πάνο Καμμένο και τα περί εξαγοράς βουλευτών είπε: «Τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρεται ο κ. Καμμένος είναι μέλη της κυβέρνησης εδώ και αρκετά χρόνια και από διάφορες θέσεις υπηρέτησαν τις θέσεις της κυβέρνησης και με τον πιο καθαρό και ευσυνείδητο τρόπο διαφώνησαν με τον κ. Καμμένο και με την επιλογή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει την στήριξή του σε αυτή. Τα σενάρια περί εξαγοράς είναι άδικα και άνευ αντικειμένου. Εξαγοράζεις κάποιον που δεν είναι ήδη στην κυβέρνηση προσφέροντάς του έναν πολιτικό θώκο αλλά αυτά δεν είναι δικές μας πρακτικές. Τέτοιες αναφορές δεν τιμούν τον κ. Καμμένο».

Για το ενδεχόμενο εκλογών τον Μάϊο είπε: «Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη να εξαντλήσει την τετραετία».

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στην πρώτη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος αναδείχτηκαν με τον πιο σαφή τρόπο οι βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη που θεώρησε εκφυλισμό της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης τον εθνικό διάλογο που διεξήχθη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε να διαμορφωθούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και να αποτυπωθούν αυθεντικά τα λαϊκά αιτήματα είναι χαρακτηριστική. Για τον κ. Μητσοτάκη οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν τη μυστική γνώση που κατέχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Πρόκειται εδώ για μια αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική που επιβεβαιώνει ότι ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία ως πατρογονικό δικαίωμα του ίδιου και των ομοίων του και όχι ως πηγάζουσα από τον λαό. Ο λαός χρωστάει στον κο Μητσοτάκη δεν χρωστάει ο κος Μητσοτάκης στον λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Αυτό προέκυψε εξάλλου και από την άρνηση του να στηρίξει τις προτάσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το λαϊκό δημοψήφισμα και τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Ο λαός είναι καλός και σοφός για τον κο Μητσοτάκη εξάλλου όσο επιλέγει όσα ο κος Μητσοτάκης θεωρεί επωφελή και αναγκαία αλλά δεν είναι ανάγκη και να το διακινδυνεύουμε. Η ίδια αριστοκρατική αντίληψη αναδύεται σε όλες τις τοποθετήσεις του κου Μητσοτάκη επί των υπολοίπων προτάσεων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Αναφέρθηκε επίσης στα όσα είπε στην απολογία του ο Θεόδωρος Τσουκάτος. «…Διότι ο κος Τσουκάτος αποκάλυψε κάτι που όλοι γνωρίζουν, αλλά ουδείς ομολογούσε. 16 δισ. δραχμές, δηλαδή σχεδόν 47 εκατ. ευρώ, μπήκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιρειών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000.

Παρά τις αποκαλύψεις αυτές, η κα Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα, αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το πολιτικό σύστημα στην πλήρη απαξίωση.

Αντίστοιχη αφωνία φυσικά για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμάει να επικαλείται για τα οικονομικά της Ν.Δ., όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της.

Τα δώρα, οι μίζες και οι υπόγειες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος φυσικά προστίθενται στα δυσθεώρητα χρέη τους από τα θαλασσοδάνεια, άνω των 400 εκατ. ευρώ, τα οποία ακόμη κανείς τους δεν έχει εξηγήσει πώς και πότε θα ξεπληρωθούν

Αυτές οι πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αρκετές για να εξηγήσουν τη δυσθυμία τους στην αρχή της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όταν με υπεκφυγές, παιχνίδια και προφάσεις, μεθόδευαν την υπονόμευση της διαδικασίας με προφανή στόχο να μην αλλάξει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις