weather-icon °C AΘΗΝΑ

Τζανακόπουλος σε Καμμένο: «Οι κυβέρνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, οι κυβερνήσεις, κυβερνούν»

Τζανακόπουλος σε Καμμένο: «Οι κυβέρνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, οι κυβερνήσεις, κυβερνούν»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ρίχνοντας έτσι σωσίβιο στον πρώην κυβερνητικό εταίρο της κυβέρνησης Πάνο Καμμένο, επιβεβαίωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του newsit.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι θα ξεκινήσει ο διάλογος αλλά αρνήθηκε να πει αν αυτό αφορά τους ΑΝΕΛ.

Σε άλλο ερώτημα του newsit.gr γιατί ο κ. Ζάεφ δεν μιλάει για Βόρεια Μακεδονία αλλά για Δημοκρατία της Μακεδονίας και αν βιάζεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει την συμφωνία είπε: Το ζήτημα είναι απολύτως τεχνικό. Η συνταγματική αλλαγή θα γίνει αυτόματα με την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να καλυφθεί και τυπικά αυτό. Πριν από λίγο είπε ο Ζάεφ: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας και σε λίγο Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο και στην απειλή του ότι δεν θα προλάβει η κυβέρνηση να κάνει παρέλαση είπε: «οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας».

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως την χθεσινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη απέναντι στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «Ο κ. Πολάκης και το υπουργείο Υγείας ρωτήθηκαν για θέματα με πιεστικό τρόπο και αυτά είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει ο ίδιος αρκετές φορές». Στο ερώτημα αν συμφωνεί με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Πολάκη είπε: «Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε ένα μιντιακό σύστημα που θέλει να συγκαλύπτει τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του κ. Πολάκη και εσείς συμφωνείτε ότι εκδοτικά συγκροτήματα θέλουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης».

Σπουδαία υπουργός η Έλενα Κουντουρά

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για απόπειρα στοχοποίησης της κας Κουντουρά η οποία όπως είπε είναι μια σπουδαία υπουργός. Είπε ακόμα ότι επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο της και τις επιδόσεις της υπάρχει μια επιχείρηση να πληγεί ηθικά. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, είπε είναι γιατί είχε την παρρησία και το σθένος να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών. Η κα Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει, είπε ακόμα και κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την επιχείρηση στοχοποίησής της.

Ο κ. Καμμένος κάνει άδικες και υπερβολικές δηλώσεις μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, είπε ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκινώντας την ενημέρωση είπε: «Η 25η Ιανουαρίου του 2019 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια». Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή σηματοδοτεί το τέλος μίας διένεξης 27 ετών, «στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο»,καθότι, όπως πρόσθεσε, «από το 1992 μέχρι σήμερα, εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα, ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού». 

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε ότι «απομένει η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας γείτονος, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «δράκο» της ΝΔ το σενάριο ότι η μείωση του αφορολόγητου θα «καταπιεί» την αύξηση του κατώτατου μισθού και χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της ΝΔ.

Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους.

Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα που, όπως είπε, συνυπέγραψαν το 2012 τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και την καθιέρωση του υποκατώτατου για τους νέους με μείωση 32%. «Δεν είναι απλά φαιδρός, αλλά και εξόφθαλμα προσβλητικός, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται για την αύξηση του κατώτατου μισθού» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι «προσβλητικός απέναντι στους εργαζόμενους αυτής της χώρας και κυρίως τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στη χαμηλότερη μισθολογική βαθμίδα».

Μιλώντας για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα «το οποίο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, είπε ότι «η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έκαναν τις επιλογές τους και σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει».

#TAGS MM