Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Καρφάρες” Κοτζιά για Καμμένο – “Κανείς δεν μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να λέει ότι θέλει

“Καρφάρες” Κοτζιά για Καμμένο – “Κανείς δεν μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να λέει ότι θέλει

– Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει σήμερα την πρώτη πολιτική ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης
– Τελευταία φορά που μίλησε δημόσια ήταν το περασμένο Σάββατο στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ενώπιον του πρωθυπουργού
– Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει για Τσίπρα και Καμμένο
– Σήριαλ έχει γίνει η 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του που δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα

Με… “καρφιά” ξεκίνησε η πρώτη ομιλία του Νίκου Κοτζιά μετά την παραίτησή του από υπ. Εξωτερικών, την οποία εκφωνεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε λέγοντας “ζούμε σε πια εποχή που η εντιμότητα, το θάρρος η παρρησία είναι απαραίτητες”, κάτι που προφανώς είναι σαφής αναφορά στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Στην συνέχεια σε μια ευθεία αναφορά προς τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε πως “ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία”.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Νίκου Κοτζιά από το Ηράκλειο της Κρήτης

“Παραιτήθηκα και εξυβρίζομαι” τόνισε, υποστηρίζοντας πως αυτό γίνεται προκειμένου να εκφοβιστεί και να μην μιλάει άλλο, κάτι που όπως είπε, απλά δεν γίνεται και δεν θα γίνει.

Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε πάντως… σαν να είναι ακόμα στην κυβέρνηση, καθώς αναφερόταν στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο πρώτο πληθυντικό.

“Ο πρωθυπουργός έχει… άλλη σχέση με τον Καμμένο”

Απαντώντας σε ερώτηση για το γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο από τον ίδιο, τόνισε ότι έχει άλλη σχέση με τον “εταίρο” της κυβέρνησης, κάτι που ο ίδιος δεν έχει, καθώς κρίνει από το τι κάνει ο υπ. Άμυνας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

“Πολλοί λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς. Δεν ήξερα ότι το εμείς είναι ο Καμμένος…” είπε χαρακτηριστικά. Υπερασπιζόμενος και πάλι τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο και πάλι για “ανοησίες” αυτών που την αντιμάχονται.

“Ουδείς μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να λέει ότι νομίζει, να πάρει τους φίλους του και να κάνει περιοδεία” είπε, λέγοντας πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιον, αλλά… όλοι κατάλαβαν για ποιον έλεγε.

Σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως δεν θα έλεγε δημόσια ότι την έχει στείλει, αλλά το έκανε μετά τα όσα είπε ο Σκουρλέτης και ο Τζανακόπουλος πως είναι “ακατανόητη η παραίτηση”.

“Δεν παραιτήθηκα επειδή ερωτεύτηκα ξαφνικά” είπε αστειευόμενος. “Είναι μια επιστολή που θέλει να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική” είπε.

Μάλιστα μια… καρφάρα την πέταξε μέσω Ιλιάδας, η οποία όπως είπε μας διδάσκει πως πρέπει προσεκτικά να επιλέγεις τον εχθρό σου. “Ε εγώ σε κάποιον είπα πως δεν μου κάνει ούτε για φίλος ούτε για εχθρός”.

“Η Ρωσία είναι ένας μεγάλος αξιαγάπητος λαός. Πέρασε κρίση, ο Πούτιν την μάζεψε. Για την ΠΓΔΜ, εναντιώνεται για να μην μπει στο ΝΑΤΟ. Έμπλεξε ανάμεσα στα δικά μας εθνικά συμφέροντα και στο τι θέλει για το ΝΑΤΟ”

Μάλιστα ανέφερε πως το ονοματολογικό η κυβέρνηση δεν θέλησε να το λύσει για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, “ξεχνώντας” ίσως ότι αυτό… αναφέρεται καθαρά στην συμφωνία.

“Επίθεση” στους ΑΝΕΛ

Σχετικά με την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ανέφερε πως κι ο ίδιος την υποστήριξε όταν ήταν πιο… νορμάλ και πιο ήσυχοι, κι αυτό για να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετήσει την χώρα.

Υπήρξε λοιπόν όπως είπε μια πετυχημένη κυβέρνηση, τώρα όμως μετά τα μνημόνια υπάρχει ένα πρόγραμμα της αριστεράς, και πλέον χρειάζεται σύμμαχος μια άλλη δημοκρατική παράταξη και όχι οι ΑΝΕΛ.

Απέκλεισε ωστόσο από αυτό το ΚΙΝΑΛ

“Αντιπρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να βγάλει στοιχεία από τα απόρρητα έγγραφα”

Για τα απόρρητα έγγραφα και τα μυστικά κονδύλια, εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας κάποιοι κάνουν “καραγκιοζιλίκια”, και δεν συναισθάνονται το τι κάνουν. Μάλιστα τόνισε πως αυτά μπορούν να πλήξουν πολύ την Ελλάδα, και πως σε όλα αυτά εμπλέκεται και ένας αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε πως τα απόρρητα έγγραφα έχουν σταλεί στην Βουλή και τα έχουν δει όλοι οι αντιπρόεδροι. “Δεν κάνουν καλά να παίζουν με αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχει κράτος που να μην έχει απόρρητα έγγραφα”.

“Η συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει σταθερότητα”

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως αυτή αποκόπτει επί της ουσίας την ΠΓΔΜ από την επιρροή της Τουρκίας και από τα σχέδια διαμελισμού που εργάζονται κάποιες δυνάμεις, οι οποίες την θέλουν να μοιραστεί ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία.

Η συμφωνία όπως είπε συνάδει στην σταθερότητα στα σύνορα της Ελλάδας χωρίς αλλαγές, κάτι που ωφελεί την Ελλάδα. Αντέκρουσε τα όσα λέγονται πως τώρα πως τώρα τους αναγνωρίζεται “γλώσσα Μακεδονική”, μιας και αυτό όπως είπε έχει επιτραπεί ακόμα από την εποχή του Γεωργίου Αβέρωφ.

Για την “Μακεδονική εθνότητα”, επί της ουσίας υποστήριξε πως είναι αναπόφευκτο να αποκαλούνται “Μακεδόνες”, μιας και έτσι γίνεται με τις σύνθετες ονομασίες.

Τόνισε επίσης ότι η Μακεδονία δεν είναι όλη Ελληνική, καθώς στην συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 η περιοχή της Μακεδονίας μοιράστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία.

Αν αυτό δεν το αποδεχόμαστε είπε, τότε γινόμαστε… Ερντογάν.

“Δεν γίνεται οι μετανάστες να καταλαμβάνουν τα νησιά”

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ανέφερε πως ναι μεν είναι υπέρ των μεταναστών, δεν γίνεται όμως όλοι οι μετανάστες που πηγαίνουν προς την Ευρώπη να “καταλαμβάνουν” τα ελληνικά νησιά!

Η θυελλώδης παραίτηση

Η θυελλώδης παραίτηση του κ. Κοτζιά έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση αλλά και στην σχέση των δυο κυβερνητικών εταίρων, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Η κόντρα που είχαν Κοτζιάς και Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε και στην παραίτηση Κοτζιά έχει αφήσει πολλά πολιτικά “απόνερα”. Το πιο πρόσφατο “χτύπημα” Κοτζιά, αποκαλυπτικό και των προθέσεών του για απόψε έγινε την Κυριακή με ένα οργισμένο tweet που ανάρτησε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών. Η ομιλία του κ. Κοτζιά έχει προγραμματισθεί για τις 7 στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις