Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λονδίνο: Ο Τσίπρας, οι αποδοκιμασίες και όσα ακολούθησαν [vids]

Λονδίνο Τσίπρας

Οι αποδοκιμασίες και η φραστική επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο, καθώς έφευγε από το Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο δεν σταμάτησαν όταν εκείνος έφυγε. Γιατί η ένταση είχε και συνέχεια.

Σε ένα νέο video που έρχεται στο φως καταγράφονται τα όσα ακολούθησαν. Πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δουζίνας προσπάθησε να μιλήσει με τους Έλληνες που χαρακτήρισαν “προδότη” τον πρωθυπουργό. Πως ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γιώργος Τσίπρας βρέθηκαν στο σημείο για να ηρεμήσουν όσους φώναξαν. Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όμως.

«Προδότη, ντροπή σου ρε, η Μακεδονία είναι Ελλάδα, μόνο Ελλάδα. 30 αργύρια, έλα και πάρτα», ήταν μερικά απ’ όσα ακούστηκαν τη στιγμή που ο πρωθυπουργός αποχωρούσε.

Η στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Αποδοκίμασαν όσους… αποδοκίμασαν

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός απομακρύνθηκε αλλά η ένταση… έμεινε. «Μπράβο παιδιά, κάνατε μεγάλο πανηγύρι», ακούγεται να λέει κάποιος, μάλλον ειρωνικά.

Μια γυναίκα επεμβαίνει και εκφράζει την αντίθεσή της με τη φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό. «Εμένα με ενοχλεί η συμπεριφορά σας», ακούγεται να λέει. Η συζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη, αφού τα πνεύματα δεν λένε να ηρεμήσουν.

Ο άνδρας που πέταξε στο δρόμο τα κέρματα όταν είδε τον Αλέξη Τσίπρα επιμένει να χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό προδότη. «Με τον Τσίπρα έχουμε πρόβλημα» λέει και τον χαρακτηρίσει ακόμα και «ξεπουλημένο». Φτάνει δε στο σημείο να πει: «τουλάχιστον ο Ιούδας πήγε και κρεμάστηκε. Ο Τσίπρας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει»!

Στο video φαίνονται στο σημείο να πηγαίνουν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής του Οικονομικούν Γραφείου του πρωθυπουργού. Παρών είναι και ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, που προσπαθεί να κάνει διάλογο με έναν από τους άνδρες που αποδοκίμασαν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η διαπραγμάτευση θα μπορούσε να είναι και Σλαβομακεδονία;» ρωτάει τον βουλευτή. Αλλά πριν εκείνος προλάβει να απαντήσει, επεμβαίνει ένας άλλος άνδρας: «Όχι γιατί η ιδεολογία που πιστεύει είναι Μακεδονία (σ.σ. ως όνομα για τα Σκόπια εννοεί). Η Μακεδονία είναι ελληνική ό,τι και να κάνετε».

Ο Κ. Δουζίνας αποχωρεί αφού διάλογος δεν μπορεί να γίνει και ο άνδρας με τον οποίο συνομιλούσε συνεχίζει να φωνάζει: «Για την ελληνική γλώσσα, μην ανησυχείτε, θα τα πούμε στον ΟΗΕ. Ο γιος μου θα πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και θα λέει “ο πατέρας μου είναι Έλληνας” και θα νομίζουν ότι είναι από τα Σκόπια. Έχετε κότσια να μας μιλήσετε κιόλας για Ιστορία».

«Ντροπή στην κυβέρνηση, προδότες», φωνάζει ο άνδρας με τη μαύρη μπλούζα που πριν είχε μιλήσει για… κρεμάλες.

Τελικά, με την επέμβαση ενός αστυνομικού, οι δυο άνδρες αποχώρησαν από το σημείο.

Δείτε το video με όσα έγιναν πριν και μετά την επίθεση στον πρωθυπουργό

https://youtu.be/Un5gPZ4v9ps

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις