Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λόρδος Λαμόντ: Δεν είχε σχέδιο Grexit ο Βαρουφάκης

Λόρδος Λαμόντ: Δεν είχε σχέδιο Grexit ο Βαρουφάκης

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο Λόρδος Νόρμαν Λαμόντ που συνιδιοργάνωσε την τηλεδιάσκεψη για το think tank “OMFIF” υπογράμμισε πως ο Γιάννης Βαρουφάκης προετοιμαζόταν για πιθανό κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας υποστήριξε, μιλώντας στο Bloomberg, πως επρόκειτο για ένα σχέδιο για τη ρευστότητα και όχι για σχέδιο εξόδου από το ευρώ.

Χαρακτήρισε μάλιστα “κατηγορηματικά αναληθές” τα όσα ακούγονται πως σχεδίαζε να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Στην περίπτωση που, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε συμφωνία με τους πιστωτές, το σχέδιο Βαρουφάκη είχε στόχο να δημιουργήσει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, παραμένοντας όμως η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο πρώην υπουργός της Βρετανίας Λόρδος Λαμόντ συμμετείχε στο διαβόητο conference call της 16ης Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του σχεδίου του.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της τηλεδιάσκεψης, ορισμένοι είπαν στον Γιάνη Βαρουφάκη πως θα έπρεπε να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε πως “δεν μπορούσε”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε