Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λοβέρδος: «Αρχισυμμορίτης» της υπόθεσης Novartis ο Αλέξης Τσίπρας

Novartis Λοβέρδος

Αύριο στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα «σκηνικό» που έχει στήσει η κυβέρνηση, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για «100% σκευωρία» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι εάν οι καταγγελίες σε βάρος και των υπόλοιπων εννέα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων είναι εξίσου ανεδαφικές με αυτές που αφορούν τον ίδιο, τότε είναι προφανές ότι υπήρξε στοχοποίηση αντιπάλων της κυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος αποκάλεσε «αρχισυμμορίτη» της υπόθεσης Novartis τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες του πρωθυπουργού παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.

Αποσαφήνισε εκ νέου ότι δεν είχε καμία επικοινωνία ή σχέση με τον τότε αντιπρόεδρο του ελληνικού βραχίονα της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, τονίζοντας ότι τον συνάντησε για πρώτη φορά ένα μήνα πριν την αποχώρησή του από το υπουργείο, αφότου ο κ. Φρουζής εξελέγη πρόεδρος της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών. Πέραν αυτής της θεσμικής συνάντησης, είπε ο κ. Λοβέρδος, δεν είχε καμία επαφή με τη Novartis και ουδέποτε έφτασε στο υπουργικό του γραφείο θέμα που αφορούσε την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις