Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λοβέρδος για Παππά: Σε παραλήρημα είναι; Είναι καλά;

Λοβέρδος για Παππά: Σε παραλήρημα είναι; Είναι καλά;

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά επεφύλαξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για τα όσα είπε μιλώντας στον Real FM ότι «Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Ολομέλεια της Βουλής και στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του αναφέρθηκε παρεμπιπτόντως στις δηλώσεις Νίκου Παππά σχολιάζοντας αναρωτήθηκε «είναι καλά;» και εάν βρίσκεται σε «παραλήρημα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά ανέφερε «ότι διαβάζω ότι σήμερα, λοιπόν, το πρωί στον REAL FM, ο Υπουργός Επικρατείας, είπε ότι “θα είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία, εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφανθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας”(!). Μα, πλήγμα κατά της Δημοκρατίας –λόγω του προκείμενου θέματος- είναι να έχεις κάνει αντισυνταγματικό νόμο, να έχεις προσβάλει το Σύνταγμα, να μην το έχεις παραδεχθεί και να θες να προδικάσεις την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του!» και πρόσθεσε «Ο κ. Παππάς, επίσης είπε ότι “θα είναι έκπληξη γι’ αυτόν εάν την Τετάρτη εκδοθεί απόφαση”. Τι μας λέει εδώ δηλαδή ο άνθρωπος αυτός; Σε παραλήρημα είναι; Είναι καλά; Είναι κουβέντες από Υπουργό αυτές; Είναι κουβέντες από μέλος της εκτελεστικής και της νομοθετικής λειτουργίας, που απευθύνεται στη δικαστική; Να είμαστε λίγο κρατημένοι. Η αλαζονεία της εξουσίας δεν θεραπεύει πάσαν νόσον… Αντιθέτως, τις παροξύνει τις νόσους…».

Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας θέλησε να απαντήσει με εμφανείς αποστάσεις  λέγοντας «Θα ήθελα να πω μόνο μία κουβέντα. Ο κ. Λοβέρδος και ως Βουλευτής και ως συνταγματολόγος, εάν δεν κάνω λάθος, γνωρίζει και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η βάση για να χτυπηθεί η διαπλοκή και η διαφθορά, η οποία είναι αναγνωρισμένη, είναι η ύπαρξη νόμου. Εάν δεν υπάρχει νόμος, τότε επανερχόμαστε σε μια κατάσταση, όχι απλώς ανομίας, αλλά διαφθοράς και διαπλοκής. Άρα, αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Βεβαίως, εδώ θέλω να πω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κάνει τη δουλειά του. Δεν είναι σωστό να αρχίσουμε να λέμε τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει ούτε πολιτικά. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα….»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε