Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λοβέρδος για πόρισμα εξεταστικής: Πολιτική μηχανορραφία, κατάντια και εξαχρείωση

Λοβέρδος για πόρισμα εξεταστικής: Πολιτική μηχανορραφία, κατάντια και εξαχρείωση
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Οργισμένα αντέδρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (05.11.2018).

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για φιάσκο, πολιτική μηχανορραφία, πολιτική κατάντια και εξαχρείωση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ανάμεσα στα πρόσωπα, στα οποία το πόρισμα της πλειοψηφίας επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες για το «Ερρίκος Ντυνάν».

«Η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών, το φιάσκο αυτό, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής μηχανορραφίας. Επιβεβαιώνομαι σε αυτό που δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πλειοψηφία έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής κατάντιας και εξαχρείωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα:

«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι οι πολιτικές ευθύνες των Κυβερνήσεων των ετών 1992 – 2014 (και κυρίως των ετών 2006 – 2014) και των Υπουργών Υγείας, οι οποίοι παρενέβησαν είτε νομοθετικώς, είτε με άλλους τρόπους (Δ. Αβραμόπουλος, Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης), εκ του επιδιωχθέντος και εν τέλει επιτευχθέντος αποτελέσματος (εκποίηση δια πλειστηριασμού του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ») είναι σαφείς και μεγάλες, αφορώσες τόσον την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου, όσον και την μη ορθή υπηρέτηση του εν ευρεία εννοία δημοσίου συμφέροντος, που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ε.Ε.Σ. προς το Κ.Ι.Ε.Ν. ως προς τις διατάξεις του Οργανισμού του υπέρ του κοινωφελούς σκοπού, που αυτό ετάχθη να εξυπηρετεί».   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις