Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λοβέρδος: «Ναι στην πρανακριτική δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν»

Λοβέρδος: «Ναι στην πρανακριτική δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν»

«Ναι σε όλα» ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι φέρνει την πρόταση αυτή για να στήσει παραπιστικό σκηνικό προκειμένου να κρύψει τηναποτυχία της στην διαπραγμάτευση και διακθυβέρνηση της χώρας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας πως «εμείς λέμε ναι στην προανακριτική. Ναι, στην πρότασή σας για όποια έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανένα. Όπως είπαμε «ναι» και στην εξεταστική για τα ΜΜΕ, εσείς δεν θελήσατε να έρθουν κάποιοι μάρτυρες σε αυτή την εξεταστική και την κλείσατε όπως την κλείσατε. Όπως είπαμε να γίνει εξεταστική και για τον Βαρουφάκη, όπως λέμε να γίνει και για την Τράπεζα Αττικής. Ναι, σε κάθε εξέταση. Εσείς είπατε «Όχι» για την εξεταστική Βαρουφακη και τα γεγονότα του 15,όπως και σε Εξεταστική για το πώς οδηγηθήκαμε στα Μνημονια πριν το 2009. Αλλά φέρνετε αυτή την εξεταστική για να βρούμε την αλήθεια; Εμείς παλέψαμε σε όλες τις εξεταστικές και σε αυτή των ΜΜΕ για να βρεθεί η αλήθεια. Κανένας συμβιβασμός. Αλλά εσείς φέρνετε αυτή την εξεταστική για να κρύψετε την αποτυχία σας στο αφορολόγητο, στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά και νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο με ένα σκηνικό διαφθοράς θα γράψετε ιστορία. «ΝΑΙ» στην εξεταστική και σε ότι άλλο θέλετε».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα πρόσθεσε πως «όλοι οι νομικοί γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, δεν χρειάζεται καμία Βουλή να δώσει την άδειά της για οποιοδήποτε πρόσωπο. Πας κατευθείαν στο φυσικό σου δικαστή για να δώσεις λόγο». Και συνέχισε: «Αλλά εσείς αγαπητά πουλάκια μου το φέρνετε αυτό (τη σύσταση της προκαταρτικής επιτροπής) γιατί θέλετε να δημιουργήσετε σκηνικό όξυνσης και διαφθοράς. Εμείς λοιπόν σας το ξαναλέμε «ΝΑΙ» σε όλα και σε ότι άλλο προκύψει».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε