Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας κέρδισε πραξικοπηματικά – Υποφέρουμε που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας κέρδισε πραξικοπηματικά – Υποφέρουμε που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ

“Είναι τα γενέθλια μιας καταστροφής, τα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, για τον λαό” είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξιυσία.

«Γιατί να τον πιστέψουμε τον πρωθυπουργό όταν λέει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα; Αφού άλλα λέει και άλλα κάνει τόσα χρόνια. Και σε ένα πράγμα να είπε την αλήθεια, θα δυσκολευτείτε να το εντοπίσετε. Τώρα εξαγγέλλει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα όταν στο Eurogroup υπέγραψε μια σειρά από μέτρα που θα είχαν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται. Η καθυστέρησή τους τα επιβαρύνει», σχολίασε στον Alpha 989 την συνέντευξη του πρωθυπουργού (στην ΕΦ.ΣΥΝ.) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «σήμερα δίνει μια συνέντευξη με την ευκαιρία των δυο χρόνων της νίκης του. Κέρδισε τη Βουλή αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά. Είναι τα γενέθλια μιας καταστροφής, τα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ, για τον λαό».

Υποστήριξε ότι ο Α. Τσίπρας «προκειμένου να υπηρετήσει τις εσωτερικές συγκρούσεις που τον ανέδειξαν πρωθυπουργό, κάνει κινήσεις που προς τα έξω δημιουργούσαν προβλήματα».

«Ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα πάμε σε εκλογές. Τελικά η αξιολόγηση ούτε που θα κλείσει. Μετά το Eurogroup του Δεκεμβρίου γίνεται και ένα πιο βαρύ πρόγραμμα για την Ελλάδα. Καταλήγουμε δυστυχώς σε πολύ χειρότερα μέτρα που επιβαρύνουν την τσέπη της Ελληνίδας και του Έλληνα», πρόσθεσε ο κος Λοβέρδος.

«Ακόμα μιλάνε για email Χαρδούβελη. Ήθελε να αποφύγει να μιλάνε για email Τσακαλώτου, ο πρωθυπουργός. Είπε ψέματα ο Τσίπρας στην Εφημερίδα των Συντακτών και όλα αυτά έχουν συζητηθεί. Το αφορολόγητο θα είναι ο καθρέφτης της πολιτικής του απάτης, γιατί θα είναι αριθμός», τόνισε.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια ΜΜΕ-κομμάτων, είπε χαρακτηριστικά: «το πόρισμα ενώ βγαίνει από τους ανθρώπους που δούλεψαν εξετάζοντας πράγματα, διαπιστώσαμε ότι γράφεται εκτός επιτροπής. Μπαινόβγαιναν κατηγορίες για ανθρώπους στο πόρισμα χωρίς να έχουν γνώση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημ. Καμμένος, αντιπρ. της εξεταστικής επιτροπής, επιβεβαίωσε ότι ένα «αόρατο χέρι» βάζει και βγάζει στο πόρισμα. Άρα έδειξαν έναν χαρακτήρα ανθρώπων που δεν σέβονται τους θεσμούς και ψεύδονται ασυστόλως. Εμείς δεν δεχτήκαμε το κοινό πόρισμα και είπαμε κάθε κόμμα το δικό του».

Επεσήμανε ότι «ο μόνος που μεσολάβησε για να πάρει δάνειο η ΑΥΓΗ ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ομολογεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το παραμύθι που έλεγε τόσα χρόνια δεν ισχύει».

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «αισθανόμαστε πολύ άσχημα που χρωστάμε. Υποφέρουμε που χρωστάμε. Το ΠΑΣΟΚ δανειζόταν και ξεπλήρωνε. Δεν υπήρχε παράνομο δάνειο.

Ό,τι δάνεια πήρε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ‘11 τα επέστρεψε. Εμείς το ‘11 κόψαμε στο μισό την επιχορήγησή μας χάνοντας χρηματοδότηση και την εκλογική μας δύναμη και βρεθήκαμε σε απόγνωση.

Καλέσαμε 6 μεγάλες ηλεκτρονικές εταιρίες και το πόρισμα είναι στον εισαγγελέα.

Η εκλογική δύναμη των κομμάτων μεταβάλλεται και εμείς θα μπορέσουμε να ξεπληρώνουμε όσο περισσότερα στις τράπεζες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μικρό κόμμα, έπαιρνε δάνεια υπό τον πρόεδρό του που ήταν πάνω από την εκλογική του δύναμη και είναι το μόνο κόμμα που κούρεψε το δάνειό του κατά 60%.
 
Εμείς αισθανόμαστε πολύ άσχημα που χρωστάμε και υφιστάμεθα τις συνέπειες αυτού του πολύ υψηλού δανεισμού το ‘11. Χάσαμε χρήματα και δύναμη αλλά θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και έτσι θα επιστρέφουμε όσο περισσότερα χρήματα.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης, που είναι στο ΠΑΣΟΚ, «κέρδισε» την επιτροπή, εκεί που περιμέναμε να γίνει χαμός».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ζουράρι για τα προσφυγόπουλα στα ιδιωτικά σχολεία, ο κος Λοβέρδος είπε ότι «πήρε πίσω όσα είπε χτες. Δεν βγάζεις άκρη».

Για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικαστών, είπε χαρακτηριστικά: «οι δικαστές του ΣτΕ είχαν πει ότι δεν συμφωνούν με την κα Θάνου. Ο κος Κοντονής είπε το αυτονόητο. Θύμισε τί λέει το Σύνταγμα. Η συζήτηση περιττεύει».

Τέλος, για το θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «είμαι υπέρ και συμμερίζομαι αλλά το να κλείνεις την Αθήνα δεν είναι σωστό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πεζοδρόμια αλλά όχι τον δρόμο. Καταλαβαίνω τον αγώνα των εργαζομένων αλλά δεν συμφωνώ να ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Πηγή: Alpha 989

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε