Πολιτική

Λοβέρδος σε Μητσοτάκη για Συμφωνία Πρεσπών και «καρφιά» σε Δένδια

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και την αξιολόγησή της. Παράλληλα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο κ. Λοβέρδος στο κείμενο της ερώτησής του εξηγεί ότι λαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, της κατάθεσης Ερώτησης στον Πρωθυπουργό καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών δεν του «έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση» σε Ερώτηση που του είχε καταθέσει στις 6 Απριλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρίνει το υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση ότι δεν προχωράει στην «αξιολόγηση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά το πόσο εφαρμόζονται τελικά οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της Συμφωνίας αυτής πλην της χρήσης του ονόματος Βόρεια Μακεδονία».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «δύο έτη και πλέον μετά από την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένουν άγνωστα τα επί της ουσίας αποτελέσματά της, εάν υπάρχουν. Εάν, όμως, δεν υπάρχουν αποτελέσματα, τότε η κριτική που ασκείται σε εκείνους (εν. ΣΥΡΙΖΑ) που υπέγραψαν και κύρωσαν τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα χάρισε το όνομα στους γείτονές της και μετά αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα θέματα είναι βάσιμη»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 20
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ