Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λοβέρδος σε Μητσοτάκη για Συμφωνία Πρεσπών και «καρφιά» σε Δένδια

Λοβέρδος σε Μητσοτάκη για Συμφωνία Πρεσπών και «καρφιά» σε Δένδια
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και την αξιολόγησή της. Παράλληλα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο κ. Λοβέρδος στο κείμενο της ερώτησής του εξηγεί ότι λαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, της κατάθεσης Ερώτησης στον Πρωθυπουργό καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών δεν του «έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση» σε Ερώτηση που του είχε καταθέσει στις 6 Απριλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρίνει το υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση ότι δεν προχωράει στην «αξιολόγηση της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά το πόσο εφαρμόζονται τελικά οι υπόλοιπες ρυθμίσεις της Συμφωνίας αυτής πλην της χρήσης του ονόματος Βόρεια Μακεδονία».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «δύο έτη και πλέον μετά από την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένουν άγνωστα τα επί της ουσίας αποτελέσματά της, εάν υπάρχουν. Εάν, όμως, δεν υπάρχουν αποτελέσματα, τότε η κριτική που ασκείται σε εκείνους (εν. ΣΥΡΙΖΑ) που υπέγραψαν και κύρωσαν τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα χάρισε το όνομα στους γείτονές της και μετά αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα θέματα είναι βάσιμη»!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις