Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Λοβέρδος: Τυπικά δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης της Γεροβασίλη αλλά…

Λοβέρδος: Τυπικά δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης της Γεροβασίλη αλλά…

Για την Όλγα Γεροβασίλη, τον Αρτέμη Σώρρα αλλά και τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε στον Αlpha 989 ο Ανδρέας Λοβέρδος η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση του επαγγελματικού ασυμβίβαστού της Όλγας Γεροβασίλη.

«Πολιτικά υπάρχει βαρύτατο θέμα και η κυβέρνηση δεν το βλέπει. Την Κυριακή υπήρξε μια αποκάλυψη και να μην κινείται φύλλο πέραν των επιθετικών ανακοινώσεων… Αυτό είναι παράδοξο, δεν εξηγείται.

Καταθέτουμε ερώτηση σήμερα στη Βουλή με σκοπό να ενημερωθούμε ποια είναι η τύχη αυτής της υπόθεσης σε σχέση με τη νομική της διάσταση. Το ασυμβίβαστο έχει πρώτα πολιτική σημασία.

Είναι σαφέστατο το μήνυμα για την υπόθεση Γεροβασίλη. Στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις γίνονται τα απαραίτητα από τους αρμόδιους της Βουλής και από το Σύνταγμα για να μη γίνουν λάθη. Το ασυμβίβαστο είναι απόλυτο αλλά επειδή αφορά παλαιότερη περίοδο της Βουλής, διέφυγε του ελέγχου και δεν υπάρχει θέμα παραίτησης γιατί η κα Γεροβασίλη μεταβίβασε τις μετοχές της. Τυπικά δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης.
 
Είναι όμως νομικό θέμα που σχετίζεται με τις δαπάνες που έκανε το δημόσιο για την συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι φορείς του δημοσίου που έχουν συνάψει σχέσεις με την συγκεκριμένη επιχείρηση πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Έχει μέλλον αυτή η υπόθεση. Θα είναι παρόν το νομικό θέμα και τα επόμενα χρόνια και όποιος δεν το αντιμετωπίζει, θα έχει προβλήματα απέναντι στο νόμο.

Με παραξενεύει που κανείς δεν ασχολείται με αυτό και η κυβέρνηση δεν βλέπει θέμα. Το θέμα είναι τί θα κάνει η εποπτεύουσα αρχή. Κάθε υπηρεσία και δη ιατρική όταν παρέχεται επαγγελματικά στο δημόσιο παίρνει τη μορφή συμβάσεων. Όλα τα υπόλοιπα είναι «πουλάμε τρέλα».

Αν υπήρχε κάποιος του ΠΑΣΟΚ που να έχει επί 3,5 χρόνια επαγγελματικό ασυμβίβαστο θα τον είχαν εκπαραθυρώσει από τα ΜΜΕ».

Ερωτηθείς για το φαινόμενο Σώρρα, ο κύριος Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά:

«Το φαινόμενο ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι έχει 600 δις και μπορεί να καλύψει το χρέος των Ελλήνων, είναι μια ιστορία που αφορά και τη δικαιοσύνη και το έχω πει πολύ καιρό. Είμαστε σε αναζήτηση κάθε φορά του ψεύδους. Αναζητείται κάθε φορά ψεύτης. Το ερώτημα αναζητείται ψεύτης είναι ρητορικό. Έχουμε ψεύτες. Όποιος πιστεύει ότι τα χρέη μπορεί να τα λύσει ιδιώτης, είναι άξιος της τύχης του. Έχω κάνει το χρέος μου ως βουλευτής αλλά δεν είμαι υπουργός να δώσω εντολές. Όπου πήγαινα σε περιοδείες στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε Σέρρες, Εύβοια, Ιωάννινα, μου έλεγαν ότι υπάρχουν γραφεία του Σώρρα. Στη Θεσ/νίκη μου είπαν ότι ο Σώρρας έχει 4 γραφεία.

Ποιος είμαι εγώ που θα αποφασίσει αν θα γίνει κόμμα ή όχι αλλά ως Έλληνας βουλευτής λέω ότι το κράτος πρέπει να κινηθεί στις αρμόδιες αρχές.

Εγώ δεν μπορώ να ελέγξω το περιεχόμενο απόφασης της δικαστικής λειτουργίας αλλά έχω καλέσει σε πολιτικό επίπεδο τους αρμόδιους να κινηθούν αν η υπόθεση αυτή είναι περίπτωση εξαπάτησης του ελληνικού λαού ή αν ο άνθρωπος αυτός διατυπώνει βάσιμους ισχυρισμούς. Αλλά επειδή το ποσό είναι αστρονομικό, ίσως δεν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του.

Το θέμα της έφεσης είναι θέμα των διαδίκων».

Αναφερόμενος στη φορολογία, ειδικά των ελευθέρων επαγγελματιών, είπε χαρακτηριστικά:
 
«Περάσαμε από τη φάση του ότι δεν πληρώνει κάνεις, που ήταν η φάση μέχρι το 2009, στη φάση που το κράτος δεν είναι συνεταίρος του ελεύθερου επαγγελματία, είναι ο βασικός εταίρος της εταιρίας του.

Αυτά που θα συμβούν το ‘17 στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι πρωτοφανή. Μιλάμε για 100νταδες χιλιάδες ανθρώπους που κινούν την οικονομία, μιλάμε για ανθρώπους που δούλευαν ως πάροχοι υπηρεσιών με μπλοκάκι.

Μιλάμε για το έτος- σφαγή του ασφαλιστικού δικαίου Κατρούγκαλου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΠΗΓΗ: Alpha 989

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε