Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λοβέρδος: Ζήτησε άρση της ασυλίας του για τη Novartis

Λοβέρδος: Ζήτησε άρση της ασυλίας του για τη Novartis

Ούτε 1,5 λεπτό δεν κράτησε καλά καλά η ακρόαση του πρώην υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως είχε προαναγγείλει, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για την υπόθεση Novartis.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης(18.04.2019) σχετικά με το αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί για την υπόθεση Novartis. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ακρόαση του πρώην υπουργού δεν κράτησε πάνω από… 1,5 λεπτό. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως δεν προτίθεται να κάνει χρήση των άρθρων για τη βουλευτική ασυλία (άρθρο 62) ούτε του νόμου περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86) και ζήτησε την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως ό,τι έχει να πει σχετικά με την υπόθεση Novartis, θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση για το αν θα αρθεί η ασυλία του ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε στην Επιτροπή ότι θέλει να αποκαλυφθεί η σκευωρία σε βάρος του και ότι δεν θέλει να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει υπουργοί, όταν κρύφτηκαν πίσω από τις διατάξεις περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις