Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λύθηκε το μυστήριο με το αυτοκίνητο του Φλαμπουράρη: Του το πήρε ο Δήμος

Λύθηκε το μυστήριο με το αυτοκίνητο του Φλαμπουράρη: Του το πήρε ο Δήμος

Τελικά δεν το έκλεψαν το αυτοκίνητο του Αλέκου Φλαμπουράρη έξω από το σπίτι του στα Εξάρχεια. Άλλη ήταν η αιτία της… εξαφάνισης.

Το αυτοκίνητο του Αλέκου Φλαμπουράρη το έχει «σηκώσει» ο δήμος.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον πρώην υπουργό τον είχε ενημερώσει ο δήμος για την εξέλιξη: του είχαν αφήσει χαρτί στο εγκαταλελειμένο αυτοκίνητο πως αποτελεί εστία μόλυνσης και πρέπει να μετακινηθεί.

Αλλά ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είχε την ειδοποίηση, δεν μετακίνησε το αυτοκίνητο και ο δήμος το πήρε και το μετέφερε σε πάρκινγκ.

Ποιος πήρε το αυτοκίνητο του Φλαμπουράρη;

Το μυστήριο ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής (06.06.2021) έγινε γνωστό ότι η Alfa Romeo 164 του Αλέξου Φλαμπουράρη έλειπε έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια. 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον δήμο στην Αστυνομία, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στο σημείο που ήταν σταθμευμένο στα Εξάρχεια στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, όπου ήταν σταθμευμένο για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο. . Τρεις μήνες μετά, στις 18 Μαρτίου 2021, έγινε καταγραφή και μπήκε αυτοκόλλητο για την απομάκρυνση του από τον ιδιοκτήτη, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Την 1η Απριλίου έγινε αποστολή των στοιχείων στο ΚΕΠΥΟ, στην ασφαλιστική εταιρεία και στο υπουργείο Μεταφορών. Στις 21 Μαΐου έγινε επιστροφή των στοιχείων στον δήμο από το υπουργείο Μεταφορών.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Αστυνομία είχε εμπλοκή ως προς την βεβαίωση έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου, ότι το αυτοκίνητο με τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν ήταν κλεμμένο και δεν απασχολούσε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Αστυνομία από τον δήμο, την ίδια μέρα, στις 21 Μαΐου, εστάλη επιστολή στον Αλέκο Φλαμπουράρη στην διεύθυνση του στα Εξάρχεια, για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πήρε ο γερανός το πρωί της Κυριακής (06.06.2021).

Την απουσία του αυτοκινήτου αντελήφθη χτες (06.06.2021) το μεσημέρι ένας από τους αστυνομικούς που φρουρούν τον πρώην υπουργό και τον ενημέρωσε, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα. 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις