Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» – «Ο πρωθυπουργός με έπεισε απόλυτα»

Την απόφασή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε μιλώντας στο Live News ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης είχε εκφράσει αρχικά προβληματισμούς αλλά όπως είπε περίμενε ν’ ακούσει τον πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και δεν υιοθετούνται οι όροι γονέας 1 και γονέας 2. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα και όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το ψηφίσω», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Αναφορικά με το γάμο, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, η μόνη διαφορά σε σχέση με σήμερα είναι ότι το σχετικό σύμφωνο θα υπογράφεται στο Δημαρχείο, αντί του συμβολαιογραφείου.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης ότι όσον αφορά το ζήτημα των υιοθεσιών κατά μόνας αυτές επιτρέπονται από το 1946 αλλά υπογράμμισε: «Είναι πιο ασφαλές για όλα τα παιδιά να έχουν δυο γονείς. Και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που έχουν ένα παιδί. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε επίσης όσον αφορά στο πολιτικό κόστος ότι είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. «Είμαι της σχολής Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Όταν εξέφρασα τον προβληματισμό μου δεν είχα πολλές οχλήσεις για το ένα η το άλλο». Υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι μια πολύ προοδευτική παράταξη επισημαίνοντας ότι «Πολύ λίγοι ξέρουν ότι το 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε και ψήφισε το νόμο για την αλλαγή φύλου».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
24
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης