Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» – «Ο πρωθυπουργός με έπεισε απόλυτα»

Την απόφασή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε μιλώντας στο Live News ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης είχε εκφράσει αρχικά προβληματισμούς αλλά όπως είπε περίμενε ν’ ακούσει τον πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και δεν υιοθετούνται οι όροι γονέας 1 και γονέας 2. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα και όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το ψηφίσω», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Αναφορικά με το γάμο, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, η μόνη διαφορά σε σχέση με σήμερα είναι ότι το σχετικό σύμφωνο θα υπογράφεται στο Δημαρχείο, αντί του συμβολαιογραφείου.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης ότι όσον αφορά το ζήτημα των υιοθεσιών κατά μόνας αυτές επιτρέπονται από το 1946 αλλά υπογράμμισε: «Είναι πιο ασφαλές για όλα τα παιδιά να έχουν δυο γονείς. Και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που έχουν ένα παιδί. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα».

Πρόσθεσε επίσης όσον αφορά στο πολιτικό κόστος ότι είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. «Είμαι της σχολής Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Όταν εξέφρασα τον προβληματισμό μου δεν είχα πολλές οχλήσεις για το ένα η το άλλο». Υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι μια πολύ προοδευτική παράταξη επισημαίνοντας ότι «Πολύ λίγοι ξέρουν ότι το 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε και ψήφισε το νόμο για την αλλαγή φύλου».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό πριν τη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερχιουρμάν
Λευκωσία και Αθήνα παραμένουν σε απόλυτο συντονισμό, κινούμενες σταθερά προς τον κοινό στόχο που παραμένει αμετάβλητος: την επίλυση του Κυπριακού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης
Οι αγρότες της Κρήτης θα συναντηθούν στις 17:00 με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα
Στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Κωστή Χατζηδάκη θα είναι παρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας
Αγρότες έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης