Πολιτική

Μακεδονία: Που στηρίζεται η κυβέρνηση για να περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια – Τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος;

Ο Πάνος Καμμένος δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολλοί αναμένουν εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ο όρος Μακεδονία είναι “κόκκινη γραμμή” για τους ΕΝΕΛ όπως έχουν υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους, ωστόσο φαίνεται ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πιθανή απώλεια του κυβερνητικού εταίρου δεν μοιάζει απειλητική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη συμφωνία για το μακεδονικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να μην στηρίξουν στη Βουλή τη συμφωνία με τα Σκόπια, αντιδρώντας στον όρο Μακεδονία, ωστόσο η κυβέρνηση μοιάζει να προσβλέπει στις ψήφους άλλων βουλευτών, από άλλα κόμματα.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του Νίκου Κοτζιά στη χθεσινή του συνέντευξη πως “το θέμα στη Βουλή είναι η πλειοψηφία των βουλευτών, όχι των κομμάτων. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η πλειοψηφία να στηρίξει τη λύση”.
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο προσβλέπει σε ψήφους από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Άλλωστε και ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση είναι πολύ καλύτερη από όποια επιχείρησαν στο παρελθόν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και έτσι η κ. Γεννηματά δεν θα έχει κανέναν λόγο να μην την ψηφίσει.
Αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη κάνουν προσθαφαιρέσεις. Αφαιρούν δηλαδή από την κυβερνητική πλειοψηφία τις ψήφους των ΑΝΕΛ και προσθέτουν ψήφους βουλευτών από το Κίνημα Αλλαγής.
Σε κάθε περίπτωση πολλά θα κριθούν σήμερα από τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στις 11:00 στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
26
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου
Μήνυμα Παππά προς τους αποχωρούντες: «Οι έδρες δεν είναι προσωπική περιουσία»
Ο βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών ζητεί οι ανεξαρτητοποιήσεις να συνοδεύονται από παραίτηση από τη Βουλή, χαρακτηρίζει «ανήθικη» τη συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες λίγο πριν από μια αποχώρηση και προκρίνει συλλογική ηγεσία απέναντι στη μονοπρόσωπη λύση Πολάκη
Νίκος Παππάς