Πολιτική

Μακεδονία: Που στηρίζεται η κυβέρνηση για να περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια – Τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος;

Ο Πάνος Καμμένος δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πολλοί αναμένουν εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ο όρος Μακεδονία είναι “κόκκινη γραμμή” για τους ΕΝΕΛ όπως έχουν υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους, ωστόσο φαίνεται ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πιθανή απώλεια του κυβερνητικού εταίρου δεν μοιάζει απειλητική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη συμφωνία για το μακεδονικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να μην στηρίξουν στη Βουλή τη συμφωνία με τα Σκόπια, αντιδρώντας στον όρο Μακεδονία, ωστόσο η κυβέρνηση μοιάζει να προσβλέπει στις ψήφους άλλων βουλευτών, από άλλα κόμματα.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του Νίκου Κοτζιά στη χθεσινή του συνέντευξη πως “το θέμα στη Βουλή είναι η πλειοψηφία των βουλευτών, όχι των κομμάτων. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η πλειοψηφία να στηρίξει τη λύση”.
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο προσβλέπει σε ψήφους από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Άλλωστε και ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση είναι πολύ καλύτερη από όποια επιχείρησαν στο παρελθόν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και έτσι η κ. Γεννηματά δεν θα έχει κανέναν λόγο να μην την ψηφίσει.
Αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη κάνουν προσθαφαιρέσεις. Αφαιρούν δηλαδή από την κυβερνητική πλειοψηφία τις ψήφους των ΑΝΕΛ και προσθέτουν ψήφους βουλευτών από το Κίνημα Αλλαγής.
Σε κάθε περίπτωση πολλά θα κριθούν σήμερα από τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στις 11:00 στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύνθημα εκλογικής μάχης στην ΕΛΑΣ: «Σηκώνουμε τα μανίκια» – Το σχέδιο έως τις γιορτές
Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 59 εκλογικών περιφερειών - Εξορμήσεις Τσίπρα στην περιφέρεια, 500 νέοι τομεακοί υπεύθυνοι και οργανωτικά δίκτυα σε κάθε δήμο
Αλέξης Τσίπρας
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ