Σάββατο, 24 Φεβ.
14oC Αθήνα

Μάκης Μπαλαούρας: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»

Μάκης Μπαλαούρας: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, με επιστολή μου προς τις οργανώσεις που είμαι μέλος, καθώς και στις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές» γράφει ο Μάκης Μπαλαούρας στο Facebook, δημοσιεύοντας την επιστολή του.

«Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει στην επιστολή του ο Μάκης Μπαλαούρας.
«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως Βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

«Ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς»

«Όπως, έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων».

Και ο Μάκης Μπαλαούρας συνεχίζει:

«Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ, δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη, που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνηση μας, ως «εσωτερικών εχθρών»-«5η Φάλαγγα», που κάνουν «πολιτική του Pumaro»!!!
Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…».

Και ο Μάκης Μπαλαούρας καταλήγει: «Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…».
«Υ.Γ. Περίμενα για να καταθέσω την απόφαση μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις