Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάκης Βορίδης: Όχι lockdown ακόμη κι αν το πει η Επιτροπή, υπάρχει το εμβόλιο

Νέα μέτρα - Μάκης Βορίδης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις

«Αν μας πει η Επιτροπή για lockdown, θα απαντήσουμε “όχι” γιατί υπάρχει το εμβόλιο». Με τη δήλωση αυτή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έβαλε τέλος στα σενάρια για νέο «κλείσιμο» με τρόπο που… δεν περίμενε κανείς.

Εδώ και μέρες υπάρχουν πληροφορίες πως εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνώσεων, οι ειδικοί εισηγούνται ακόμη και νέο lockdown. «Μονόδρομο» το χαρακτήρισε μάλιστα ο Νίκος Καπραβέλος. Αλλά ο Μάκης Βορίδης το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο, διεμήνυσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό,  ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Και πρόσθεσε με νόημα πως ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός και πως πλέον απαντά σε ερωτήματα όταν αυτά της τίθενται.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κλιμάκωση των εμβολιασμών, από τις 20.000 στις 170.000 πρώτες δόσεις, αυτό, είπε, δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν όπως και ο διάλογος με την κοινωνία. «Υπάρχει σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;», σημείωσε.

Άφησε δε ανοιχτό “παράθυρο” για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες, πέραν των υγειονομικών, λέγοντας ότι δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι, αλλά απέκλεισε τους αστυνομικούς γιατί είναι δύσκολο να τους αντικαταστήσεις!  

 

Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε. 

Όπως τόνισε ο Μάκης Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις