Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μαξίμου: Η ΝΔ είναι υπέρ της συμφωνίας με την Εκκλησία η έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;

Μέγαρο Μαξίμου ΝΔ

Για διχογνωμία στην ΝΔ σχετικά με την συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας κάνει λόγο το Μαξίμου, σχολιάζοντας τα όσα έχουν αναφέρει κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως λέει, ενώ επίσημα η ΝΔ έκανε λόγο για υιοθέτηση των προτάσεών της από την κυβέρνηση, την ίδια ώρα ακροδεξιά στελέχη τάσσονται κατά της συμφωνίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το Μαξίμου:

“Μετά την ανακοίνωση της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας η ΝΔ εξέφραζε επισήμως την ικανοποίησή της, διεκδικώντας μάλιστα  και την πατρότητα της πρότασης συμφωνίας.

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ. Το ένα μετά το άλλο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων του Αντιπροέδρου της, Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και εσχάτως του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας.

Δεν περιμένει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να επιβληθεί στους ακραίους που ελέγχουν το κόμμα του και στους υπόγειους σχεδιασμούς τους.

Περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη απάντηση: Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ο κ. Μητσοτάκης έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών;”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις