Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Νομίζαμε ότι το τερμάτισε, πέσαμε έξω! Θέλει κατάργηση της δημόσιας υγείας

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Νομίζαμε ότι το τερμάτισε, πέσαμε έξω! Θέλει κατάργηση της δημόσιας υγείας
Φωτογραφία InTime News

Με μια σκληρή και ειρωνική ανακοίνωση σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινή (14.05.2019) συνέντευξή του. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη δημόσια υγεία.

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με την οποία το Μαξίμου σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεπέρασε «για ακόμα μια φορά τον εαυτό του».

«Μετά την πρόταση για περικοπή του δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε. Πέσαμε όμως έξω», αναφέρει αρχικά η απάντηση του Μαξίμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…».

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την υγεία

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε αναφερόμενος στη δημόσια υγεία: «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε πως η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις