Πολιτική

Μαξίμου: Να διώξει τον Αθανασίου ο Μητσοτάκης

Μια φράση που φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πως «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» προκαλεί σάλο και επίθεση από το Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν έχει την ίδια άποψη, να διώξει τον βουλευτή του.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστική για τους… τόνους που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο νέο επεισόδιο στην κόντρα της με τη Νέα Δημοκρατία. Το Μαξίμου κάνει λόγο για περισσό θράσος του Χαράλαμπου Αθανασίου και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποσαφηνίσει τη θέση του.

[read4more]

«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis. Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι “η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού” και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες», αναφέρεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Φλωρίδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε στο νοσοκομείο την πρόεδρο του δικαστηρίου
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι η νέα δικογραφία ήρθε χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και μόλις την υπογράψει η δικογραφία θα πάει στην Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης 25
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 16,5% η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Χαμηλές πτήσεις για τα κόμματα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά
Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών για την κρίση στη Μέση Ανατολή, είναι οι συνέπειες στην οικονομία, καθώς με αυτόν τον τρόπο επηρεάζεται άμεσα η καθημερινότητά τους
Κάλπη 219
Σύγκρουση Καιρίδη με Γερουλάνο και Γιαννούλη για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΝΔ είναι άτεγκτη στα ζητήματα διαφθοράς»
Σε υψηλούς τόνους αντιπαρατέθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από την κυβέρνηση
Δημήτρης Καιρίδης