Πολιτική

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη

Άγρια επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Μαξίμου με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του, το πρωί της Κυριακής (27.05.2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναφέρθηκε στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών».

Μαξίμου: Ξέραμε το αντικοινωνικό σου μένος

Η φράση αυτή (και όχι μόνο) δεν έμεινε αναπάντητη από την κυβέρνηση. «Το αντικοινωνικό μένος του κου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και εξαπολύει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως… δεν γνωρίζει ποιος δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη. «Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».

Κατά Μητσοτάκη και η Ένωση Κεντρώων

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή της, και η Ένωση Κεντρώων. Όπως αναφέρεται, η συνέντευξη Μητσοτάκη “έδειξε” δυο αδυναμίες της ΝΔ. «Πρώτον, ότι κατ΄ουσίαν παραχωρεί τη λέξη Μακεδονία στα Σκόπια, αν εκλείψουν οι υπόλοιποι αλυτρωτικοί λόγοι, αδιαφορώντας για το ό,τι η ίδια η λέξη Μακεδονία επιτρέπει στα Σκόπια, μετά από λίγο να επιστρέψουν στην αδιάλλακτη τακτική τους. Δεύτερον, η ΝΔ θα οδηγήσει σε τριπλές εκλογές τη χώρα στην προσπάθεια να εδραιωθεί στην εξουσία η οικογένεια Μητσοτάκη. Επίσης, κατ΄ουσίαν  ομολογήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ πως κυβερνητικός εταίρος θα είναι η κ. Γεννηματά. Στην υγειά σας κ. Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου