Πολιτική

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη

Άγρια επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Μαξίμου με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξή του, το πρωί της Κυριακής (27.05.2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναφέρθηκε στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών».

Μαξίμου: Ξέραμε το αντικοινωνικό σου μένος

Η φράση αυτή (και όχι μόνο) δεν έμεινε αναπάντητη από την κυβέρνηση. «Το αντικοινωνικό μένος του κου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και εξαπολύει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως… δεν γνωρίζει ποιος δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη. «Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».

Κατά Μητσοτάκη και η Ένωση Κεντρώων

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή της, και η Ένωση Κεντρώων. Όπως αναφέρεται, η συνέντευξη Μητσοτάκη “έδειξε” δυο αδυναμίες της ΝΔ. «Πρώτον, ότι κατ΄ουσίαν παραχωρεί τη λέξη Μακεδονία στα Σκόπια, αν εκλείψουν οι υπόλοιποι αλυτρωτικοί λόγοι, αδιαφορώντας για το ό,τι η ίδια η λέξη Μακεδονία επιτρέπει στα Σκόπια, μετά από λίγο να επιστρέψουν στην αδιάλλακτη τακτική τους. Δεύτερον, η ΝΔ θα οδηγήσει σε τριπλές εκλογές τη χώρα στην προσπάθεια να εδραιωθεί στην εξουσία η οικογένεια Μητσοτάκη. Επίσης, κατ΄ουσίαν  ομολογήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ πως κυβερνητικός εταίρος θα είναι η κ. Γεννηματά. Στην υγειά σας κ. Μητσοτάκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης σε Σωκράτη Φάμελλο: «Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε με τον Τσίπρα, αλλά αν την επόμενη ημέρα θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ»
«Είμαι υπερήφανος για όσα έγιναν το 2015 – 2019 όχι για όσα έγιναν το 2019 – 2023» - Τροπολογία κατά της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ο Πολάκης και άλλα 5 μέλη
παύλος πολάκης
12
Τα σενάρια μετά την μετακίνηση Κυρανάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ – Ο Παύλος Μαρινάκης και τα ονόματα που ακούγονται για τον «μίνι» ανασχηματισμό της Πέμπτης
Ο Παύλος Μαρινάκης ακούγεται έντονα για το υπουργείο Μεταφορών ενώ Αλεξάνδρα Σδούκου και Τάσος Χατζηβασιλείου ακούγονται επίσης για θέση στο υπουργικό σχήμα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «παίζει» για μετακίνηση στο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς «πιο γρήγορα, πιο τολμηρά» 31
Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για plan Β
«Οι μοναχικές πορείες δεν αποτελούν λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι προσωπικές επιλογές δεν είναι αριστερή στάση» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
43
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
15
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δίνη συγκρούσεων λόγω Τσίπρα: Πεδίο μάχης η ΚΕ για τη «συντροφική» γραμμή Φάμελλου, με «μπαλωθιές» Πολάκη
Η εισήγηση για μη αντιπαραθετική στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου, με τον βουλευτή Χανίων να προειδοποιεί ότι το κόμμα δεν μπορεί να «δανείζει στελέχη»
Σωκράτης Φάμελλος / Παύλος Πολάκης 14