Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Διώξε τη Σπυράκη

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Διώξε τη Σπυράκη
Φωτογραφία Eurokinissi

Να διώξει και μάλιστα άμεσα τη Μαρία Σπυράκη ζητά το Μέγαρο Μαξίμου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή η περιβόητη, πια, συνάντηση της εκπροσώπου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις Βρυξέλλες.

Το Μαξίμου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν σχολίασε τις χθεσινές (04.10.2018) αποκαλύψεις για τους διαλόγους και τα όσα φέρεται να είπε η Μαρία Σπυράκη στον Ζόραν Ζάεφ. Του ζητά όμως να διώξει την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από την Εφημερίδα των Συντακτών, λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, άνθρωπος από το διπλωματικό γραφείο του προέδρου της ΝΔ είχε επικοινωνήσει με τα Σκόπια και είχε ζητήσει συνάντηση ανάμεσα στον Ζάεφ και τον απεσταλμένο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνάντηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έγινε στο ξενοδοχείο Courtyard by Mariott Brüssels.

«Η κα Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ. Χθες η ΝΔ δε βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η ΝΔ», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο «τυχαίος καφές» της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο «τυχαία», αλλά έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Mariott Brüssels», στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Ζόραν Ζάεφ», σημειώνεται από το Μαξίμου.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την “ειδική απεσταλμένη του”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις