Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μαξίμου: Τι είναι πιο γελοίο; Ο τυχαίος καφές της κας Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;

Μαξίμου: Τι είναι πιο γελοίο; Ο τυχαίος καφές της κας Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;

Το θέμα της… συνάντησης ανάμεσα στη Μαρία Σπυράκη και τον Ζόραν Ζάεφ σε ένα καφέ στις Βρυξέλλες εξακολουθεί να είναι ένα από τα «καυτά» ζητήματα της πολιτικής ατζέντας. Ένα νέο δημοσίευμα έφερε και τη σκληρή αντίδραση από το Μαξίμου.

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύει την Πέμπτη (04.10.2018) πληροφορίες από έγκυρες πηγές τα το τι φέρεται να είπε η Μαρία Σπυράκη στον Ζόραν Ζάεφ όταν έγινε η περιβόητη συνάντηση σε καφέ των Βρυξελλών. Κατά το Μαξίμου, οι αποκαλύψεις αυτές εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών όχι μόνο εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της ΝΔ για την εθνικά ανεύθυνη στάση του, αλλά δεν αφήνουν και κανένα περιθώριο για άλλες τραγελαφικές δικαιολογίες» αναφέρει, σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και αναρωτιέται: «Τελικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο γελοίο: Ο τυχαίος καφές της κας Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;».

Το σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου

«Χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες ένοχης σιωπής του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποκαλυφθεί γιατί έστειλε μυστικά τη Μαρία Σπυράκη να συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ. Οι αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών όχι μόνο εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της ΝΔ για την εθνικά ανεύθυνη στάση του, αλλά δεν αφήνουν και κανένα περιθώριο για άλλες τραγελαφικές δικαιολογίες.

Ο κ. Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2017, δηλαδή πριν ξεκινήσουν καν οι διαπραγματεύσεις για το “Μακεδονικό”, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ μέσω της “ειδικής απεσταλμένης” του, να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν η ΝΔ έρθει στην εξουσία. Η κα Σπυράκη παραδέχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να διαφωνήσει με οποιαδήποτε λύση, προκειμένου να μη διασπαστεί η ΝΔ, ενώ ως κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει σε λύση του “Μακεδονικού”, αφού θα έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο γελοίο: Ο τυχαίος καφές της κας Σπυράκη ή η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη;».

Το δημοσίευμα

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν η Μαρία Σπυράκη συνάντησε τον Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες. Η ίδια έχει υποστηρίξει πως συνάντησε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ όταν είχε πάει να πάρει έναν καφέ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση αυτή δεν ήταν τυχαία αλλά έγινε κατ’ εντολήν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εφημερίδα επικαλείται έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, η Μαρία Σπυράκη μετέφερε στον Ζόραν Ζάεφ «μήνυμα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μην ξεκινήσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το Σκοπιανό. «Μην εμπιστεύεστε τον Τσίπρα, είναι αναξιόπιστος και στο τέλος θα σας πουλήσει», φέρεται να είπε στον Ζάεφ η εκπρόσωπος της ΝΔ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Εφ.Συν.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Μαρία Σπυράκη φέρεται επίσης να είπε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναγκάζεται να αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία φέρει ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί έχει μπροστά του εκλογές και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την ενότητα του κόμματός του και να πρόσθεσε πως μια συμφωνία με κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι 1.000 φορές καλύτερη από μια συμφωνία με κυβέρνηση Τσίπρα. Και αυτό γιατί τη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα, η ΝΔ θα υποχρεωθεί, για εσωκομματικούς λόγους, να την καταψηφίσει, ενώ αντίθετα μια συμφωνία από κυβέρνηση της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας θα την υπερψηφίσει, γιατί εκείνος δεν έχει κανένα εσωκομματικό πρόβλημα στο Σκοπιανό.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν επίσης ότι η Μαρία Σπυράκη επιχείρησε να απογοητεύσει τον Ζόραν Ζάεφ για να μην προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. «Ούτως ή άλλως μια συμφωνία τώρα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η ΝΔ θα είναι απέναντι και η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αντέξει, γιατί δεν θα ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις του μνημονίου με αποτέλεσμα να πέσει προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές. Συνεπώς δεν έχετε κανένα λόγο να προχωρήσετε τώρα, αλλά να περιμένετε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα», φέρεται να είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις