Πολιτική

Μαξίμου σε Μητσοτάκη για τα Σκόπια: Καιρός να σοβαρευτείς

Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να παραιτηθούν αν δεν μπορούν να βρουν κοινή γραμμή για τα Σκόπια προκάλεσε νέα κόντρα. Το Μαξίμου δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα δεδηλωμένης για τα Σκόπια. Και τόνισε πως αν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι δεν τα βρίσκουν στο θέμα της ονομασίας, πρέπει να παραιτηθούν. Η απάντηση του Μαξίμου ήταν σε υψηλούς τόνους.

«Σοβαρέψου και πάρε θέση»

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν έχει πρόταση για το θέμα της ονομασίας, να την πει.

«Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση από τη ΝΔ: Είστε κυβέρνηση, όχι αντιπολίτευση

Στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε εκείνο της Νέας Δημοκρατίας. Με σαφώς ειρωνικό τόνο, η ΝΔ… “θυμίζει” στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο πως είναι κυβέρνηση κι όχι αντιπολίτευση. Και πως εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “υποθέτει” επίσης ότι ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος δεν… επικοινωνούν μεταξύ τους και τους ζητά ξανά κοινή πρόταση για την ΠΓΔΜ.

Όλη η ανακοίνωση

«Θυμίζουμε στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην Κυβέρνηση και όχι στην Αντιπολίτευση.

Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Οι ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος έχει θέση – Ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τη Ντόρα;

Θέση στο θέμα πήραν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου, Μανταλένας Παπαδοπούλου, τονίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για την ονομασία των Σκοπίων. Και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εκείνος δεν έχει το θάρρος της γνώμης του.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την έχει διατυπώσει ευθέως και δημόσια. Το δυστύχημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει το θάρρος της άποψής του και κρύβεται πίσω από τις θέσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία υπονόμευσε τον κ. Καραμανλή για το βέτο στα Σκόπια στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τη θέση της κ. Μπακογιάννη για τα Σκόπια».

Ζήτημα δεδηλωμένης

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονομασία για τα Σκόπια που να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά συγκεκριμένη πρόταση από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

«Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν»

«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους», λέει.

Έτσι, ουσιαστικά, βάζει «πάγο» στο ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 255
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118