Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαξίμου σε ΝΔ : Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Μητσοτάκης

Μέγαρο Μαξίμου

«Η υποκρισία της ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια ζητά εκλογές και τώρα καταγγέλλει δήθεν αβεβαιότητα, ξεπερνά κάθε όριο» αναφέρει, σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Σε κάθε περίπτωση, η κ. Σπυράκη μπορεί να λύσει όλες τις απορίες της εάν ο αρχηγός της, κ. Μητσοτάκης, είναι πρόθυμος να υλοποιήσει την απειλή που περιφέρει τόσο καιρό. Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να φανεί στη Βουλή η δύναμή του» επισημαίνει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, όσον αφορά τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και τις αντιδράσεις Καμμένου, είχε απαντήσει σχετικά με το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πως “ό,τι πρέπει, η ΝΔ θα το πράξει όταν πρέπει”.

Κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως “το ομώνυμο της αβεβαιότητας, με σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία, με ευθύνη του κ. Τσίπρα”, τονίζοντας πως κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία ζημιώνεται ο τόπος. Επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στον τόπο και κάλεσε το Μαξίμου ν’ απαντήσει σε τρία ερωτήματα.

1ον, τι άλλαξε και τώρα ο κ. Τσίπρας δεν θα ζητήσει – κατά τον κ. Τζανακόπουλο – ψήφο εμπιστοσύνης.

2ον, ποιοι είναι οι 151 βουλευτές που διαθέτει η κυβέρνηση ακόμη και χωρίς τους ΑΝΕΛ, όπως φέρεται να ειπώθηκε από τον κ. Τσίπρα στη χθεσινή (7.1.2019) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και

3ον, για ποιο λόγο κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για αντισταθμιστικά ωφελήματα για τα F-16, ύψους 230 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κ. Καμμένος εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει το Πεντάγωνο και την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις