Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαξίμου: Σε πανικό η ΝΔ – Επιδιώκουν ταύτιση Μητσοτάκη με τη Χρυσή Αυγή

δημοσκόπηση Νέα Δημοκρατία ΣΥΡΙΖΑ

Την πλήρη ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα επιδιώξει η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη «το ύφος, το λεξιλόγιο, τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ «εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού».

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν ότι η ΝΔ εμφανίζεται σε πανικό καθώς όλο τα τελευταίο διάστημα είχε επενδύσει και πάλι στο σενάριο των πρόωρων εκλογών και τώρα αντιλαμβάνεται ότι δεν της  βγαίνει. Έτσι –λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού- τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής με σκοπό να συντηρήσουν το αφήγημα τους ότι δηλαδή η κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα εντάσσουν και την πρόσφατη αναταραχή στη Βουλή καθώς την μια φορά υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση ήθελε να διασώσει τον Πάνο Καμμένο και την άλλη κατήγγειλαν τους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα» σχολίαζαν στελέχη της κυβέρνησης και πρόσθεταν: «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του και μιλώντας για τα θέμα των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση τόνισε ότι «εγώ δεν βλέπω τίποτα πολιτικά παράδοξο ούτε τίποτα πολιτικά παράλογο . Αυτό το οποίο βλέπω είναι μια ένταση, η οποία καλλιεργείται από τη μεριά της αντιπολίτευσης. Και για ποιο λόγο διατηρείται αυτή η ένταση; Διότι, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική αντιπολίτευση από τη μεριά τους. Δηλαδή, δεν υπάρχει αντιπολίτευση επί της ουσίας των πολιτικών θεμάτων. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση με φωνές, με κραυγές, με διαρκείς καταγγελίες. Και ο λόγος ποιος είναι; Ο λόγος είναι ότι συγκεκριμένοι βουλευτές ακολουθούν τη φωνή της συνείδησής τους και τοποθετούνται πολιτικά και παίρνουν την ευθύνη γι’  αυτό στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Δηλαδή, τι πιο λογικό και τι πιο φυσιολογικό για μια δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις