Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μαξίμου σε Τσίπρα: Ο Κουφοντίνας μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά διάλεξε τον εκβιασμό

Κουφοντίνας
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

Με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, το βράδυ του Σαββάτου (27/2), το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και την έκκλησή του προς την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα στάση σε ό,τι αφορά την υπόθεση του καταδικασμένου για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα υπό το σύνθημα “όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα”».

«;Eνας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ. Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Click4more: Λαμία: Ένταση και προσαγωγές έξω από το νοσοκομείο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (pics, vid)

«Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δημήτρης Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Τσίπρας: «Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή»

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στα social media, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση, ώστε να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», σημείωνει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του στο Facebook.

Και προσθέτει: «Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις