Πολιτική

Μαξίμου: Η ΝΔ ταυτίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Ο "πόλεμος" των σκουπιδιών συνεχίζεται όχι μόνο στους δρόμους, εν αναμονή της απόφασης της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά και με ανακοινώσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κρατά αιχμάλωτους τους συμβασιούχους και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού της απάντησε κατηγορώντας την πως ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους. Η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται», καταλήγει.

ΝΔ: Δεν νοιάζεστε για την κοινωνία

Νωρίτερα, δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των συμβασιούχων των δήμων είχε εξαπολύσει η Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία. Ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα» και πως «δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν. Θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται. Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς. Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
O Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφαση της Ελλάδας να νομοθετήσει σύντομα την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών σε social media, μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Μονομαχία» Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή: Τοξικότητα, Μυλωνάκης, υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ στο επίκεντρο
Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στο αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, σχολίασε ότι το θέτει με «σφιγμένο τρόπο» και επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 14
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές και κράτος δικαίου: «Είστε έκθετοι και δεν μπορείτε να το κρύψετε»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, μιλώντας για «σάπιο κράτος» και για ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, υπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες του λαού
Δημήτρης Κουτσούμπας