Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μαξίμου: Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Μαξίμου: Η ΝΔ θυμήθηκε τώρα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

«Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως». Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών».

Με αυτές τις λίγες λέξεις, το γραφείο του πρωθυπουργού απαντά στην ανακοίνωση της ΝΔ για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή (11/09/2016) στην ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας είπε χθές: «(το ΣτΕ) έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον, θα βγει και θα πει ότι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί τα χρήματα που θα πάρει το δημόσιο είναι πολλά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται:

«Ο κ. Τσίπρας χθες προέβη σε μια ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.  Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε