Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαξίμου: Ο Κουτσούμπας λέει ψέμματα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

“Πόλεμο” ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους για τον εκλογικό νόμο. Σύμφωνα με το Μαξίμου, τα όσα υποστήριξε ο γγ του ΚΚΕ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Ο Τσίπρας μου το είπε ξεκάθαρα: “Δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που δεσμεύθηκα αφού υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το 3ο Μνημόνιο. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως αλλάξω τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να αφήσω κάτι ως Αριστερά γιατί από τα άλλα δεν θα κατορθώσω να κάνω τίποτα”», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Η αποκάλυψη αυτή, όμως, προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν πως «αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή» σημείωσαν και άφησαν αιχμές για τη στάση του κόμματος. «Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», επεσήμαναν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε