Τετάρτη, 29 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μαξίμου: Το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα στοίχισε 22.900€

Μαξίμου: Το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα στοίχισε 22.900€

Απάντηση στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο για το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κούβα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, έδωσε το Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές, σε ειρωνικό τόνο, αναφέρουν ότι το ταξίδι του πρωθυπουργικού Gulfstream κόστισε 22.900 ευρώ και όχι 300.000 δολάρια όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια.

Γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος: «(…) το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του “πήγαινε” και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια».

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν σε ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο. Ανέφεραν: «Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν… πιλότο (!) που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα “έφτασε τις 300.000 δολάρια”!

Ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος” στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε