Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαλλιά – κουβάρια Βορίδης – Σκουρλέτης για το Σκοπιανό! Οι “σώγαμπροι” και οι “κουμπάρες”

Σκοπιανό Βορίδης Σκουρλέτης

Βορίδης… χτυπά Καμμένο, Σκουρλέτης απαντά! Στο κόκκινο η αντιπαράθεση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Σκοπιανό.

«Οι νομικές συνέπειες σε διεθνείς συμφωνίες είναι άμεσες με την υπογραφή τους». Αυτή ήταν η ευθεία που εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στον Πάνο Καμμένο από την Βουλή λέγοντας: «Όποιος δεν συμφωνεί δεν δίνει την συγκατάθεσή του αλλιώς συμφωνεί…». Και ο… Πάνος Σκουρλέτης στην εξίσωση για το Σκοπιανό.

“Καυστικός” Βορίδης για Καμμένο και Σκοπιανό

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης σε παρέμβασή του στο Πολυνομοσχέδιο αναφέρθηκε στο θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια. Και φυσικά τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Μάκης Βορίδης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Οι υπογραφές διεθνώ συμφωνιών ανεξαρτήτου του χρόνου που κυρώνονται από τη Βουλή παράγουν έννομα συμφέροντα και δεσμεύσεις. Αναφέροαι στην συμφωνία που έχει ανακοινωθεί ότι έχει κλείσει για τα Σκόπια μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών.

Αυτό που θέλω να πω και να είναι ξεκάθαρο ότι όποιος διαφωνεί δεν δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνίες που παράγουν έννομα συμφέροντα. Δεν παίζουμε λοιπόν εδώ τις κουμπάρες, ούτε κοροϊδεύουμε τον λαό. Όποιος διαφωνεί δεν δίνει εξουσιοδότηση για να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία, αλλιώς συμφωνεί…

Και το λέω για τις σημερινές δηλώσει του κ. Καμμένου που υποτίθεται ότι δεν συμφωνεί αλλά επειδή λόγω της μετενέργειας που θα έρθει αργότερα στη Βουλή για κύρωση δεν έχει και πρόβλημα… Τα έννομα συμφέροντα είναι εδώ, σε αυτό το στάδιο παράγονται…».

Απάντησε ο Σκουρλέτης

Απάντηση ευθύς αμέσως, από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη που μίλησε για «σόγαμπρους στη ΝΔ έχουν μπλοκάρει μια υπέυθυνη λύση…».

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση και να απαοδείξειο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι στα εθνικά θέματα τηρεί υπεύθυνη θεση.

Click4more: Σφαγή στα Σκόπια! – Ιβανόφ κατά Ζάεφ – Δεν λύνεται ένα τέτοιο ζήτημα με ένα τηλεφώνημα!

Χαρακτηριστικά ανέφερε στρεφόμενος στα έδρανα της ΝΔ: «Δεν μπορείτε με ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό τρόπο αλλά να λέτε πριν συλλαλητήρια κι άλλα μετά. Πρέπει να τοποθετηθείτε με σαφήνεια γιατί στην εθνική γραμμή. Στην δικής σας εθνική γραμμή ξέρετε κινηθήκαμε….

Ο κ. Μητσοτάκης από τη στάση του θα δείξει αν είναι αρχηγός που στα εθνικά ζητήματα κρατάει στάση συνέπειας και ότι έχει ανοίξει η παράταξή του παλαιότερα. Δεν ζητάω την ίδια βέβαια ούτε περιμένω την ίδια τοποθέτηση από τον κ. Βορίδη ή άλλα στελέχη που σώγαμπροι στη ΝΔ έχουν κάνει την δουλειά τους και έχουνε μπλοκάρει μία υπεύθυνη στάση πάνω σε αυτό το θέμα…».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις