Πολιτική

Μανιφέστο Βενιζέλου για τη μεσαία τάξη

Το πολιτικό του στίγμα, λίγες μέρες μετά την οριστική ρήξη του με το Κίνημα Αλλαγής, έδωσε από το βήμα του συνεδρίου του «Κύκλου Ιδεών» για τη μεσαία τάξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης δεν είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, αλλά είναι αυτό καθ’ εαυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος. Εντύπωση προκάλεσε, εξάλλου, η εκτίμησή του ότι το πολιτικό κέντρο δεν εκφράζεται σήμερα από κάποιο κόμμα και γι’ αυτό μετεκλογικά πρέπει να υπάρξει μια νέα πολιτική δύναμη που θα το εκφράσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως το σχέδιο ανασυγκρότησης της μεσαίας τάξης δεν αρκεί απλώς να είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά «το εθνικό και κοινωνικό πρόταγμα της επόμενης δεκαετίας». Αλλά και ότι δεν αρκεί η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνον μια στρατηγική ήττα της λαϊκίστικης ανευθυνότητας. Έκανε δε λόγο για ένα στοίχημα που χάθηκε το 2015 και τώρα τίθεται με νέους όρους, καθώς μετά τις εκλογές η Ελλάδα χρειάζεται – όπως είπε ο κ. Βενιζέλος – μια εθνική προοπτική που θα φέρει νέο εθνικό και κοινωνικό αφήγημα και οδηγεί στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης για την ανάγκη αποκατάστασης του κράτους δικαίου, ενώ εκτίμησε ότι η αποκατάσταση της βλάβης που προκάλεσε – σύμφωνα με τον ίδιο – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα καθυστερήσει σημαντικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 68
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης