Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μάντζος: Μόνο ως ανέκδοτο εκλαμβάνουμε τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-KINAΛ

Δηκτικό και αιχμηρό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζου, για όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για το ΚΙΝΑΛ στη τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… “καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση”, το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για “γκρίζες ζώνες” μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ και το πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε: «Ο κ. Ανδρουλάκης καλό είναι εκτός από το τι δεν θέλει να μας πει και τι θέλει. Καλό είναι να μιλήσει προγραμματικά και να μας πει τι θέλει, γιατί μέχρι τώρα κινείται στη γκρίζα ζώνη, στη ζώνη του δεν γνωρίζω δεν απαντώ». Για την κατηγορία ότι «προσπαθεί να στραγγαλίσει το ΚΙΝΑΛ», ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Αν προσπαθούσαμε να στραγγαλίσουμε τις πολιτικές δυνάμεις δεν θα θεσπίζαμε την απλή αναλογική. Εμείς πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας». Επιστρέφοντας στον κ. Ανδρουλάκη και στις προτάσεις του, επεσήμανε: «Δεν πρέπει να μας λέει μόνο ποιους δεν θέλει, αλλά ποιες είναι οι προγραμματικές του θέσεις. Τους πρωθυπουργούς τους βγάζει ο ελληνικός λαός και οι συσχετισμοί της κάλπης και όχι οι παρα-κάμαρες. Αν μας λέει ότι δεν θέλει τον τάδε ή τον δείνα, ας μας πει και ποιον θέλει. Γιατί θα πάει σε εκλογές χωρίς να ξέρει ο λαός ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρώτο κόμμα, ας διεκδικήσει να είναι εκείνος πρωθυπουργός. Απευθυνόμαστε και σε άλλες δυνάμεις, όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ, με ξεκάθαρες θέσεις: Διεκδικούμε να σταματήσει η κοινωνική λεηλασία, να έχουμε πολιτική αλλαγή, να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Όποιος κινείται στη γκρίζα ζώνη κάνει ζημιά και στον εαυτό του. Δεν μπορείς να μην ξεκαθαρίζεις ότι θέλεις να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να μην ξεκαθαρίζεις ότι δεν θα γίνεις δεκανίκι της. Το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 6% γιατί συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις