Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνια κατάθεση Λοβέρδου για Novartis και Παπαγγελόπουλο

Λοβέρδος

Πολύωρη κατάθεση έδωσε για τις καταγγελίες περί σκευωρίας στο σκάνδαλο της Novartis ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε κατάθεση στην ειδική ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου διήρκησε 6,5 ώρες και αφορούσε τόσο την εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου όσο κι άλλων προσώπων, εισαγγελικών λειτουργών και άλλων, στην σκευωρία που καταγγέλλεται πως στήθηκε από την τότε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εμπλακούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι στο σκάνδαλο της Novartis.

click4more Βενιζέλος στον Άρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο: Κατέθεσα για την πολύ μεγάλη συνωμοσία

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του κ. Λοβέρδου αριθμεί 20 σελίδες με το μεγαλύτερο μέρος να περιλαμβάνει τις απαντήσεις του πρώην υπουργού στις ερωτήσεις της ειδικής ανακρίτριας.

Κυρίως, η κατάθεση του πρώην υπουργού επικεντρώθηκε στο ζήτημα του δόλου στην σκευωρία της Novartis.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις