Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μαραθώνιος επαφών Μητσοτάκη σήμερα στην Διάσκεψη του Μονάχου

Μαραθώνιος επαφών Μητσοτάκη σήμερα στην Διάσκεψη του Μονάχου

Μπαράζ επαφών με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους και ενώ οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι καταιγιστικές, θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα βρεθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Markus Söder.

Στις 16:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Γερουσιαστή Lindsey Graham.

Στις 16:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovacevski.

Στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και
Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz.

Στις 17:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Vjosa Osmani-Sadriu.

Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Edi Rama.

Στις 18:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Friedrich Merz.

Στις 19:30, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ μαζί με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ με θέμα «stemming the illiberal tide: The Global challenge of eroding democracy» ( «Ανακόπτοντας την Αντιδημοκρατική Παλίρροια: Η παγκόσμια πρόκληση Διάβρωσης της Δημοκρατίας»). Τη συζήτηση αναμένεται να συντονίσει ο επικεφαλής του Centre for Liberal Strategies Ίβαν Κράστεβ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις