Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες!

Μαρέβα Γκραμπόφσκι
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Μια υπόθεση με πολλά… πολιτικά “απόνερα” μπήκε στο αρχείο. Συγκεκριμένα η έρευνα για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Την αρχειοθέτηση της προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα του πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η Εισαγγελία έκρινε ότι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάσταστης με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το διάστημα που βρίσκονταν σε διάσταση.

Το χρονικό για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Την παραγγελία για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ενώπιον της ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της σύζυγου του, Μαρέβας.

Ζητούσε επίσης να διερευνηθούν και άλλα θέματα: Όπως τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι. Ως προς το τελευταίο σκέλος η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.

πόθεν έσχες

Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή. Η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις