Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρία Σπυράκη: Εκνευρισμός στο Μαξίμου – «Γνώριζε εδώ και καιρό και δεν μας είχε ενημερώσει»

Μαρία Σπυράκη: Εκνευρισμός στο Μαξίμου – «Γνώριζε εδώ και καιρό και δεν μας είχε ενημερώσει»

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία της με την «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ειδικότερα όσον αφορά την αμοιβή των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κας Μαρίας Σπυράκη η περίπτωση αυτή αφορά συνεργάτη της ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά και οικογενειακά προβλήματα και δεν εμφανιζόταν ως όφειλε στις Βρυξέλλες.

Η χρονική περίοδος αφορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την πρώτη θητεία της ευρωβουλευτή, δηλαδή προ πανδημίας όπου δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η ίδια εμφανίζεται αποφασισμένη να καταβάλλει το ποσό που λάμβανε ως επίδομα αλλοδαπής ο συνεργάτης της για να λήξει αυτή η πτυχή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου το μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση είναι ότι η κα Σπυράκη είχε προβεί σε ένα μεγάλο ατόπημα. Παρά το γεγονός ότι της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις της OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες η ίδια δεν ενημέρωσε κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η ΝΔ με ανακοίνωσή της ανέστειλε την κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη και τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

 «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις