Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Βολές στην κυβέρνηση για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας έχει... προεκλογικό άρωμα σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σχετικά με τη συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Μαρία Σπυράκη ασκεί παράλληλα και κριτική στην ιεραρχία για τη στάση της. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Σπυράκη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως ετοιμάζεται να κάνει 10.000 προσλήψεις και την ίδια ώρα διατηρεί τη δαπάνη της αμοιβής των κληρικών με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες, συμπληρώνοντας πως το ποσό της μισθοδοσίας των κληρικών παραμένει στον προϋπολογισμό και παράλληλα προστίθεται άλλο ένα ποσό για την πρόσληψη 10.000 ανθρώπων, δηλαδή επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι.

maria spyrakh

Το δριμύ κατηγορώ από την Μαρία Σπυράκη

«Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα υπάρχει στην αρχή πληρωμών η μισθοδοσία των κληρικών, ώστε να γίνεται με διαφάνεια η καταβολή των μισθών τους, και αυτός είναι και ο λόγος που οι κληρικοί έχουν οδηγηθεί σε πολύ μεγάλη ανασφάλεια.

[read4more]

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι είδαμε ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτήν τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Σε μία συζήτηση, δηλαδή, που λαμβάνει προεκλογικά χαρακτηριστικά» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για τα αναδρομικά, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι από το πρωί έχει ανακοινωθεί η οδηγία του κ. Μητσοτάκη πως οι βουλευτές της ΝΔ θα παραιτηθούν από τα αναδρομικά. Μάλιστα, κάλεσε και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση. «Η στάση μας αυτή είναι μία πολύ μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ, τους βουλευτές της και την ηγεσία της, σχετικά με τις μεγάλες μειώσεις εισοδήματος που έχουν υποστεί όλοι οι Έλληνες και ειδικότερα οι Έλληνες συνταξιούχοι. Για μας δεν είναι καν αντικείμενο συζήτησης. Είναι μία απόφαση του κ. Μητσοτάκη που ήδη εκτελείται», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα μέτρο που η ίδια θεσμοθέτησε, και το οποίο δεν υπήρχε καν στο μνημόνιο και ψήφισαν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, για να κάνει επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. «Εμείς εξαρχής είπαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν χρειάζονται. Εξαρχής προκαλέσαμε την κυβέρνηση να μην τις ψηφίσει, καθώς εμείς τις καταψηφίσαμε. Και ζητήσαμε να καταργηθούν οι περικοπές αυτές, κάτι που η κυβέρνηση δεν έκανε», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ