Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Βολές στην κυβέρνηση για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας έχει... προεκλογικό άρωμα σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σχετικά με τη συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Μαρία Σπυράκη ασκεί παράλληλα και κριτική στην ιεραρχία για τη στάση της. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Σπυράκη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως ετοιμάζεται να κάνει 10.000 προσλήψεις και την ίδια ώρα διατηρεί τη δαπάνη της αμοιβής των κληρικών με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες, συμπληρώνοντας πως το ποσό της μισθοδοσίας των κληρικών παραμένει στον προϋπολογισμό και παράλληλα προστίθεται άλλο ένα ποσό για την πρόσληψη 10.000 ανθρώπων, δηλαδή επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι.

maria spyrakh

Το δριμύ κατηγορώ από την Μαρία Σπυράκη

«Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα υπάρχει στην αρχή πληρωμών η μισθοδοσία των κληρικών, ώστε να γίνεται με διαφάνεια η καταβολή των μισθών τους, και αυτός είναι και ο λόγος που οι κληρικοί έχουν οδηγηθεί σε πολύ μεγάλη ανασφάλεια.

[read4more]

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι είδαμε ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτήν τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Σε μία συζήτηση, δηλαδή, που λαμβάνει προεκλογικά χαρακτηριστικά» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για τα αναδρομικά, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι από το πρωί έχει ανακοινωθεί η οδηγία του κ. Μητσοτάκη πως οι βουλευτές της ΝΔ θα παραιτηθούν από τα αναδρομικά. Μάλιστα, κάλεσε και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση. «Η στάση μας αυτή είναι μία πολύ μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ, τους βουλευτές της και την ηγεσία της, σχετικά με τις μεγάλες μειώσεις εισοδήματος που έχουν υποστεί όλοι οι Έλληνες και ειδικότερα οι Έλληνες συνταξιούχοι. Για μας δεν είναι καν αντικείμενο συζήτησης. Είναι μία απόφαση του κ. Μητσοτάκη που ήδη εκτελείται», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα μέτρο που η ίδια θεσμοθέτησε, και το οποίο δεν υπήρχε καν στο μνημόνιο και ψήφισαν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, για να κάνει επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. «Εμείς εξαρχής είπαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν χρειάζονται. Εξαρχής προκαλέσαμε την κυβέρνηση να μην τις ψηφίσει, καθώς εμείς τις καταψηφίσαμε. Και ζητήσαμε να καταργηθούν οι περικοπές αυτές, κάτι που η κυβέρνηση δεν έκανε», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Κακλαμάνη κατά Κικίλια για την «υιοθεσία» του παιδιού του 53χρονου λιμενικού: «Οι υπουργοί να κοιτούν τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοικτές πόρτες»
Το 2010, με ομόφωνη απόφαση, η Βουλή αποφάσισε για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων, να στηρίζει τα παιδιά τους οικονομικά. Το 2011 το μέτρο επεκτάθηκε γενικότερα σε όλους τους ένστολους
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης 7
«Σφάχτηκαν» Κέλλας και Λιακούλη στη Βουλή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - «Αποτύχατε παταγωδώς», «Αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι σοκαριστική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό των ζώων παρά τις οδηγίες του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ
Ευαγγελία Λιακούλη
Αιχμές για φωτογραφική διάταξη στην διαμάχη της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνω Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Η υπουργός Τουρισμού ήταν η πρώτη που έκανε χρήση της διάταξης η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντούν Μαρινάκης και Φλωρίδης
Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή
33
Κοινή γραμμή των «27» της ΕΕ απέναντι στον Τραμπ: Οι θέσεις της Αθήνας για το «Συμβούλιο Ειρήνης» και τη Γροιλανδία και ο παράγοντας Τουρκία
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ να διατηρηθούν σε «λειτουργικό» επίπεδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο Euronews: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της – Οι διατλαντικές σχέσεις γίνονται περίπλοκες
«Η συναίνεση είναι ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ υπερβαίνει κατά πολύ την εντολή του του ΣΑ του ΟΗΕ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 7