Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Βολές στην κυβέρνηση για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας έχει... προεκλογικό άρωμα σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σχετικά με τη συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Μαρία Σπυράκη ασκεί παράλληλα και κριτική στην ιεραρχία για τη στάση της. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Σπυράκη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως ετοιμάζεται να κάνει 10.000 προσλήψεις και την ίδια ώρα διατηρεί τη δαπάνη της αμοιβής των κληρικών με απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες, συμπληρώνοντας πως το ποσό της μισθοδοσίας των κληρικών παραμένει στον προϋπολογισμό και παράλληλα προστίθεται άλλο ένα ποσό για την πρόσληψη 10.000 ανθρώπων, δηλαδή επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι.

maria spyrakh

Το δριμύ κατηγορώ από την Μαρία Σπυράκη

«Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα υπάρχει στην αρχή πληρωμών η μισθοδοσία των κληρικών, ώστε να γίνεται με διαφάνεια η καταβολή των μισθών τους, και αυτός είναι και ο λόγος που οι κληρικοί έχουν οδηγηθεί σε πολύ μεγάλη ανασφάλεια.

[read4more]

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι είδαμε ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτήν τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Σε μία συζήτηση, δηλαδή, που λαμβάνει προεκλογικά χαρακτηριστικά» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για τα αναδρομικά, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι από το πρωί έχει ανακοινωθεί η οδηγία του κ. Μητσοτάκη πως οι βουλευτές της ΝΔ θα παραιτηθούν από τα αναδρομικά. Μάλιστα, κάλεσε και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση. «Η στάση μας αυτή είναι μία πολύ μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ, τους βουλευτές της και την ηγεσία της, σχετικά με τις μεγάλες μειώσεις εισοδήματος που έχουν υποστεί όλοι οι Έλληνες και ειδικότερα οι Έλληνες συνταξιούχοι. Για μας δεν είναι καν αντικείμενο συζήτησης. Είναι μία απόφαση του κ. Μητσοτάκη που ήδη εκτελείται», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα μέτρο που η ίδια θεσμοθέτησε, και το οποίο δεν υπήρχε καν στο μνημόνιο και ψήφισαν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, για να κάνει επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. «Εμείς εξαρχής είπαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν χρειάζονται. Εξαρχής προκαλέσαμε την κυβέρνηση να μην τις ψηφίσει, καθώς εμείς τις καταψηφίσαμε. Και ζητήσαμε να καταργηθούν οι περικοπές αυτές, κάτι που η κυβέρνηση δεν έκανε», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7