Πολιτική

Μαριέττα Γιαννάκου: Τα προβλήματα υγείας – Η μάχη με τον διαβήτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η 6η Φεβρουαρίου 2008, ήταν η μέρα που σημάδεψε βαθιά τη Μαριέττα Γιαννάκου. Από τότε και έπειτα, η ζωή της πολιτικού από τη Λακωνία θα άλλαζε, για πάντα.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2008 η 57χρονη, τότε, Μαριέττα Γιαννάκου υποβαλλόταν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη. Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο έπασχε, εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία.

Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού, προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.

Όλα τα επόμενα χρόνια, τα προβλήματα υγείας δεν εγκατέλειψαν την πολιτικό από τη Σπάρτη.

Στις 28 Μαΐου 2016, παθαίνει έμφραγμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Το τελευταίο δίμηνο, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Την Κυριακή (27.02.2022), η βουλευτής και πρώην υπουργός άφηνε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 71 ετών.

Giannakou Sakellaropoulou APEMPE

Έδωσε μάχη για αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251. Είχε διακομιστεί εκεί, εκτάκτως, μετά από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στις 18.11, απεβίωσε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν από τις 10 Ιανουαρίου 2022, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου, σε ηλικία 71 ετών».

Giannajkou me koritis

Μαριέττα Γιαννάκου – Ο γάμος, το διαζύγιο, η αγαπημένη της κόρη

Αν και αφοσιωμένη στην πολιτική, παντρεύεται με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο θα αποκτήσει μία κόρη. Το 1997 θα πάρει διαζύγιο με αποτέλεσμα, πέραν της δουλειάς της, να στρέψει όλη της την προσοχή προς την κόρη της (φωτογραφία πάνω)

Giannakou me Filous

(πάνω φωτογραφία – ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους)

foititriaiatrikis

(Φοιτήτρια Ιατρικής)

Ο Παναγιώτης Κούτσικος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου του 2014, μετά από καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 14 ετών που είχε εκδοθεί σε βάρος του για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της εταιρίας της οποίας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Πρόκειται για την προμηθευτική εταιρία ιατρικών ειδών ERGO, η οποία δραστηριοποιούνταν στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα, και εις βάρος του επιχειρηματία είχαν διαπιστωθεί χρέη 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις το ποσό ανήλθε στα 20,7 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΘΑ σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν αποδέχεται αναθεωρητικές προσεγγίσεις και τετελεσμένα
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Γκιουλέρ για την Αν. Μεσόγειο - «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτρεπτική ισχύ»
Φρεγάτα
«ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»: Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Στο επικοινωνιακό επιτελείου του νέου πολιτικού εγχειρήματος του πρώην πρωθυπουργού, ως αναπληρωτές ορίζονται οι: Καρπουχτσής, Μπαλατσούκας, Νυφούδης και Παπαδοπούλου
Η Θεώνη Κουφονικολάκου 49