Πολιτική

Μαριέττα Γιαννάκου: Τα προβλήματα υγείας – Η μάχη με τον διαβήτη

Η 6η Φεβρουαρίου 2008, ήταν η μέρα που σημάδεψε βαθιά τη Μαριέττα Γιαννάκου. Από τότε και έπειτα, η ζωή της πολιτικού από τη Λακωνία θα άλλαζε, για πάντα.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2008 η 57χρονη, τότε, Μαριέττα Γιαννάκου υποβαλλόταν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη. Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο έπασχε, εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία.

Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού, προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.

Όλα τα επόμενα χρόνια, τα προβλήματα υγείας δεν εγκατέλειψαν την πολιτικό από τη Σπάρτη.

Στις 28 Μαΐου 2016, παθαίνει έμφραγμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Το τελευταίο δίμηνο, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Την Κυριακή (27.02.2022), η βουλευτής και πρώην υπουργός άφηνε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 71 ετών.

Giannakou Sakellaropoulou APEMPE

Έδωσε μάχη για αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251. Είχε διακομιστεί εκεί, εκτάκτως, μετά από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στις 18.11, απεβίωσε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν από τις 10 Ιανουαρίου 2022, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου, σε ηλικία 71 ετών».

Giannajkou me koritis

Μαριέττα Γιαννάκου – Ο γάμος, το διαζύγιο, η αγαπημένη της κόρη

Αν και αφοσιωμένη στην πολιτική, παντρεύεται με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο θα αποκτήσει μία κόρη. Το 1997 θα πάρει διαζύγιο με αποτέλεσμα, πέραν της δουλειάς της, να στρέψει όλη της την προσοχή προς την κόρη της (φωτογραφία πάνω)

Giannakou me Filous

(πάνω φωτογραφία – ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους)

foititriaiatrikis

(Φοιτήτρια Ιατρικής)

Ο Παναγιώτης Κούτσικος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου του 2014, μετά από καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 14 ετών που είχε εκδοθεί σε βάρος του για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της εταιρίας της οποίας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Πρόκειται για την προμηθευτική εταιρία ιατρικών ειδών ERGO, η οποία δραστηριοποιούνταν στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα, και εις βάρος του επιχειρηματία είχαν διαπιστωθεί χρέη 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις το ποσό ανήλθε στα 20,7 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Σκεφτόμουν, στη μάχη για τη δεύτερη θέση, τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απουσία «ποιότητας» στον δημόσιο λόγο – Τι είπε για τα ισραηλινά ταχύπλοα και την αναθεώρηση του άρθρου 16
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 26 λεπτά
Ο Νικόλας Φαραντούρης περνά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ – Ανεβάζει τους ρυθμούς διεύρυνσης η Χαριλάου Τρικούπη
Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι της Νίνας Κασιμάτη η οποία τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του Θάνου Μωραΐτη
Φαραντούρης και Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης