Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Ο πολιτικός κόσμος για τη μεγάλη απώλεια στον χώρο του ελληνικού πολιτισμού

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Ο πολιτικός κόσμος για τη μεγάλη απώλεια στον χώρο του ελληνικού πολιτισμού

Συλλυπητήρια μηνύματα σύσσωμου του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα. Η για σχεδόν τρεις δεκαετίες διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter: «Η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα υπηρέτησε με αφοσίωση τον ελληνικό Πολιτισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατό της στους οικείους της».

Συλλυπητήριο μήνυμα και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Μεγάλη η απώλεια για τον πολιτισμό, το εμβληματικό της έργο και η συνεισφορά της ωστόσο θα μείνουν πάντα να τη θυμίζουν. Συλλυπητήρια στους οικείους της».

Ανακοίνωση του Τομέα και του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα: «Μια επιφανής και δυναμική γυναίκα η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα δεν είναι πια μαζί μας. Ιστορικός τέχνης, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, αρχαιολόγος, αλλά και η μακροβιότερη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης με το πλούσιο συγγραφικό έργο, αποτελούν κάποιους μόνο από τους τίτλους στο πολύπλευρο και σύνθετο βιογραφικό της. Η διοργάνωση και η επιμέλεια σημαντικών εκθέσεων ξένων, όσο και Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν συνδεθεί διαχρονικά με το όνομα της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα που φεύγει αφήνοντας σημαντικό έργο στο πεδίο του πολιτισμού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της, στους οικείους της και στους συνεργάτες της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις