weather-icon °C AΘΗΝΑ

Μαρίνα Πατούλη: Και επίσημα υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου – «Ουδέν σχόλιο» από τη ΝΔ

Μαρίνα Πατούλη: Και επίσημα υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου – «Ουδέν σχόλιο» από τη ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

«Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου». Με τη φράση αυτή του Πλάτωνα, η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή της να είναι υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, αφήνει και αιχμές. Λέει πως μόνο οι πολίτες θα την κρίνουν. Γιατί μόνο αυτοί αποφασίζουν «πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις». «Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου» είναι άλλη μια φράση με νόημα από τη σύζυγο του απερχόμενου δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

Γιώργος και Μαρίνα Πατούλη – Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο απερχόμενος δήμαρχος έχει πάρει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία για να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής. Και η απόφαση της συζύγου του να πάει κόντρα στον υποψήφιο του κόμματος στο Μαρούσι, λέγεται, ότι δεν έχει γίνει δεκτή με… ικανοποίηση στην Πειραιώς. Μάλλον το αντίθετο.

Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες για δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ κρατά χαμηλούς τόνους. «Ουδέν σχόλιο» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση όταν τίθεται το θέμα της Μαρίνας Πατούλη. Προφανώς ενόχληση υπάρχει, αλλά τα στελέχη της ΝΔ δεν θέλουν να την κοινοποιήσουν, δεδομένης της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής.

Όλη η δήλωση της Μαρίνας Πατούλη

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου…

Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.

Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.

Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.

Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας.

Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας…

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου
Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης
Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

#TAGS MM