Πολιτική

Μαρινάκης: Αυτονόητες οι συνέπειες για τη μη ψήφιση της τροπολογίας Καιρίδη – Δεν είμαι ερμηνευτής του Σαμαρά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκάθαρος ήταν ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την κομματική πειθαρχία των βουλευτών της ΝΔ στην ψήφιση σήμερα της τροπολογίας Καιρίδη για τους μετανάστες.

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία Καιρίδη, θα διαγραφεί. Παράλληλα δε θεωρεί πρόβλημα για την κυβέρνηση την τοποθέτηση Σαμαρά, η οποία θα καταγραφεί ως μια έκφραση γνώμης.

Σχολιάζοντας το γιατί ο Αντώνης Σαμαράς κρατά αυτή τη στάση, είπε πως δεν είναι δουλειά του να είναι ερμηνευτής του πρώην πρωθυπουργού.

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας. Ο νόμος δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους. Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής. Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν» ανέφερε απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί παράνομους μετανάστες.

Επίσης υπερασπίστηκε τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, λέγοντας πως «η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%».

Σε ό,τι αφορά την ροζ ελληνική σημαία σε έκθεση στο Προξενείο στις ΗΠΑ, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως κάποια πράγματα είναι ιερά, και ένα από αυτά είναι η σημαία.

Σχετικά με τη βία υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα «σπάσει αυγά», ενώ σχετικά με την τοποθέτηση βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ είπε πως γίνονται έρευνες για τους δράστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατρίνης για Φαραντούρη και τον διορισμό της γυναίκας του: «Στη θέση του δεν θα το έκανα»
Ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η σύζυγός του επιλέχθηκε για την απόσπασή της στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες βάσει των απαιτούμενων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων της
Κατρίνης και Φαραντούρης
5