Πολιτική

Μαρινάκης για Μεταναστευτικό: Oι αριθμοί που γράφονται περί μαζικών επιστροφών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το μεταναστευτικό και τη στάση της Γερμανίας αλλά και τον φράχτη στον Έβρο ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι είναι διαφορετική η εικόνα της χώρας σήμερα όσον αφορά στο μεταναστευτικό καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών αλλά και οι δομές ενώ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αιτήσεις εξέτασης ασύλου.

«Δεν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε μια άλλη μεταναστευτική πολιτική και ενοχλεί κάποιους που έχουν τη δική τους ατζέντα. Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να ρυθμίζουμε τις αιτήσεις ασύλου. Αυτό δεν θα αλλάξει και δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο υπάρχουν συμφωνηθέντα και για τα οποία πρωταγωνίστησε η Ελλάδα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η Ελλάδα δεν θα κάνει δικό της το πρόβλημα μιας άλλης χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που αναφέρουν περί επιστροφής δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας από τη Γερμανία είπε: «Οι αριθμοί που γράφονται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα δεν έχουν στην ουσία καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αξίζει τον κόπο να συγκρίνουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι πατούν σε ευαίσθητα θέματα για όλη την Ευρώπη όπως το μεταναστευτικό και γίνονται έμποροι πατριωτισμού για να κάνουν πολιτική καριέρα. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και οι αριθμοί που γράφονται περί μαζικών επιστροφών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτά τα περί δεκάδων χιλιάδων που θα έρθουν στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει η Ελλάδα κι άλλη οικονομική ενίσχυση για τον φράχτη στον Έβρο ο κ. Μαρινάκης είπε:  «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο αλλά ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός ισχύει στο ακέραιο. Προχωράει κανονικά και το έργο θα υλοποιηθεί πλήρως όπως έχει πει ο πρωθυπουργός και όλα τα μέλη της κυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 123
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα