Πολιτική

Μαρινάκης για Μεταναστευτικό: Oι αριθμοί που γράφονται περί μαζικών επιστροφών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το μεταναστευτικό και τη στάση της Γερμανίας αλλά και τον φράχτη στον Έβρο ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι είναι διαφορετική η εικόνα της χώρας σήμερα όσον αφορά στο μεταναστευτικό καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών αλλά και οι δομές ενώ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αιτήσεις εξέτασης ασύλου.

«Δεν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε μια άλλη μεταναστευτική πολιτική και ενοχλεί κάποιους που έχουν τη δική τους ατζέντα. Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να ρυθμίζουμε τις αιτήσεις ασύλου. Αυτό δεν θα αλλάξει και δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο υπάρχουν συμφωνηθέντα και για τα οποία πρωταγωνίστησε η Ελλάδα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η Ελλάδα δεν θα κάνει δικό της το πρόβλημα μιας άλλης χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που αναφέρουν περί επιστροφής δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας από τη Γερμανία είπε: «Οι αριθμοί που γράφονται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα δεν έχουν στην ουσία καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αξίζει τον κόπο να συγκρίνουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι πατούν σε ευαίσθητα θέματα για όλη την Ευρώπη όπως το μεταναστευτικό και γίνονται έμποροι πατριωτισμού για να κάνουν πολιτική καριέρα. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και οι αριθμοί που γράφονται περί μαζικών επιστροφών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτά τα περί δεκάδων χιλιάδων που θα έρθουν στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει η Ελλάδα κι άλλη οικονομική ενίσχυση για τον φράχτη στον Έβρο ο κ. Μαρινάκης είπε:  «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο αλλά ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός ισχύει στο ακέραιο. Προχωράει κανονικά και το έργο θα υλοποιηθεί πλήρως όπως έχει πει ο πρωθυπουργός και όλα τα μέλη της κυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
24
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 49
Ταλαντεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επιστροφή Τσίπρα - Το άνοιγμα Ζαχαριάδη για ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι διαψεύσεις  Φάμελλου
Οι χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις, τα σενάρια πρόωρων εκλογών και η κινητικότητα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό εντείνουν τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα
Φάμελλος, Τσίπρας, Ζαχαριάδης
19