Πολιτική

Μαρινάκης για Μεταναστευτικό: Oι αριθμοί που γράφονται περί μαζικών επιστροφών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Για το μεταναστευτικό και τη στάση της Γερμανίας αλλά και τον φράχτη στον Έβρο ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι είναι διαφορετική η εικόνα της χώρας σήμερα όσον αφορά στο μεταναστευτικό καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών αλλά και οι δομές ενώ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αιτήσεις εξέτασης ασύλου.

«Δεν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε μια άλλη μεταναστευτική πολιτική και ενοχλεί κάποιους που έχουν τη δική τους ατζέντα. Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να ρυθμίζουμε τις αιτήσεις ασύλου. Αυτό δεν θα αλλάξει και δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο υπάρχουν συμφωνηθέντα και για τα οποία πρωταγωνίστησε η Ελλάδα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η Ελλάδα δεν θα κάνει δικό της το πρόβλημα μιας άλλης χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που αναφέρουν περί επιστροφής δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας από τη Γερμανία είπε: «Οι αριθμοί που γράφονται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα δεν έχουν στην ουσία καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αξίζει τον κόπο να συγκρίνουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι πατούν σε ευαίσθητα θέματα για όλη την Ευρώπη όπως το μεταναστευτικό και γίνονται έμποροι πατριωτισμού για να κάνουν πολιτική καριέρα. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και οι αριθμοί που γράφονται περί μαζικών επιστροφών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτά τα περί δεκάδων χιλιάδων που θα έρθουν στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει η Ελλάδα κι άλλη οικονομική ενίσχυση για τον φράχτη στον Έβρο ο κ. Μαρινάκης είπε:  «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο αλλά ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός ισχύει στο ακέραιο. Προχωράει κανονικά και το έργο θα υλοποιηθεί πλήρως όπως έχει πει ο πρωθυπουργός και όλα τα μέλη της κυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών – «Εν τέλει ο διχασμός επικράτησε»
Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στο Facebook, γράφει μεταξύ άλλων για «άρνηση δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων, την οποία επανειλημμένα ζητούσα»
Η Μαρία Καρυστιανού 35
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48