Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μαρινάκης για Μιχαηλίδου: Μας νοιάζει να έχουμε καλά σχολεία και μην ταλαιπωρείται κανείς

Μαρινάκης για Μιχαηλίδου: Μας νοιάζει να έχουμε καλά σχολεία και μην ταλαιπωρείται κανείς

«Είναι πολύ σημαντική η υγεία των παιδιών και η εκγύμνασή τους, αλλά με πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

«Έδωσε εξηγήσεις, απάντησε η κυρία Μιχαηλίδου. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, που πέρασαν μεγάλες δυσκολίες τα σχολεία μας, μία κυβέρνηση έκανε ρεκόρ διορισμών στα σχολεία και στην ειδική αγωγή. Αυξάνουμε και τη χρηματοδότηση και στην εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (14.12.23), απαντώντας για τις δηλώσεις της κυρίας Μιχαηλίδου.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη δε πως την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να έχει καλύτερα σχολεία και να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μιχαηλίδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Γιάννη Δελή, που ζητούσαν την τοποθέτησή της για το γεγονός ότι οι μαθητές συγκεκριμένων σχολικών μονάδων που συγχωνεύονται, θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός ή και των δύο χιλιομέτρων, είχε δηλώσει: «Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό; Ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις