Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης έφυγε για Αμερική και δεν μας είπε: το κόμμα του πού κέρδισε – Λάβαμε το μήνυμα

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης έφυγε για Αμερική και δεν μας είπε: το κόμμα του πού κέρδισε – Λάβαμε το μήνυμα

Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του β γύρου των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών που δεν πήγε τόσο καλά για τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς για να υλοποιηθούν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί.

Για το πολιτικό μήνυμα που πολλοί έσπευσαν να καρπωθούν επανέλαβε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ότι λαμβάνει υπόψιν του τα μηνύματα και από τον α και από τον β γύρο των εκλογών.

Όσον αφορά στις δηλώσεις Γεωργιάδη και Αυγενάκη και αν κόστισαν στην κυβέρνηση αλλά και αν θα είναι σε άλλη βάση η συνεργασία ο κ. Μαρινάκης είπε: «Ο πρώτος Περιφερειάρχης που θα συναντήσει ο πρωθυπουργός θα είναι ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας».

«Επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση στέκομαι περισσότερο στην Θεσσαλία. Επειδή δεν είμαστε μια κυβέρνηση τριών μηνών αλλά 4 ετών και 3 μηνών υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αποδεικνύεται το αντίθετο. Ότι η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση δημάρχου η περιφερειάρχη. Είναι λόγια του αέρα όλες αυτές οι καταγγελίες. Και στην Θεσσαλία και αλλού δεν θα συνδεθούν οι διαδικασίες της αποκατάστασης με βάση του που προέρχεται πολιτικά ο κάθε τοπικός άρχοντας. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με όλους τους νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες. Ο πρώτος που θα συναντήσει θα είναι ο κ. Κουρέτας».

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη όσον αφορά στον δήμο Χαλανδρίου είπε: «Προφανώς είμαστε και απέναντι πολιτικά στον δήμαρχο Χαλανδρίου αλλά δεν θα υποχρηματοδοτήσουμε τον δήμο του γι’ αυτό».

Διέψευσε ότι υπήρξε πρόθεση να τεθεί εκτός κυβέρνησης ο κ. Αυγενάκης.

Για το αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «κάθε πολιτικός χώρος έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του, ενώ όσον αφορά στο μήνυμα πανηγυρισμού από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Είδε άλλο πρώτο γύρο και άλλο δεύτερο ο κ. Κασσελάκης και αυτές οι εκφράσεις είναι καθ υπόδειξίν κάποιων εκ των υπαρχηγών του που έχουν απειλήσει δημοσιογράφους και δικαστές. Κάθε εβδομάδα θα σχολιάζουμε μια δήλωση περί καθεστώτος, εκτροπής και χούντας. Έχουμε μια αντιπολίτευση που μηδενίζει. Ο κ. Κασσελάκης έφυγε για Αμερική και δεν μας είπε: το κόμμα του που κέρδισε; Είχαμε εκλογές σε 13 περιφέρειες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασε καν στον β γύρο σε κανέναν μεγάλο δήμο. Αν με αυτή την εξέλιξη ο κ. Κασσελάκης βγάζει και επινίκια ανάρτηση τότε είναι σε άλλο σύμπαν όχι σε άλλο κόσμο».

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις