Πολιτική

“Μασάζ” Κουρουμπλή σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο

“Ψηφίστε τώρα τις αλλαγές και όλα τα άλλα που θέτετε τα συζητάμε μετά…” Το επιχείρημα αυτό επιστράτευσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής για να κάμψει τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο ως μικροκομματικής λογικής και αποσπασματικό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και προσπαθώντας να διεμβολίσει τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ και τοτ ΠΟΤΑΜΙΟΥ είπε «εγώ δέχθηκα την πρόταση για μια διακομματική επιτροπή. Η συζήτηση δεν πρέπει να ενοχοποιείτε. Ο διάλογος οφείλει να ξεκάνει την επομένη ημέρα από ένα νόμο για να γίνει αυτός καλύτερος και έτσι μπορεί η συζητηση αυτή για όλα τα θέματα να ξεκινήσει την επόμενη ημέρα ψήφισης του νόμου»!

Όλοι μαζί είπε «μπορούμε να βρούμε λύση για την ψήφο του απόδημου ελληνισμού και όλοι έχουμε την ίδια άποψη. Δεκαπέντε χρόνια όμως που κυβερνούσατε εσείς (είπε προς το ΠΑΣΟΚ) και εγω μαζί σας και δεν το κάναμε… Τώρα θα το κάνουμε… Η κυβέρνηση αυτή έχει 3 χρόνια να κυβερνήσει Και μέσα από την διακομματική επιτροπή που αποδεχθήκαμε, αυτό θα το κάνουμε… όπως και για τον κοινωνικό έλεγχο των αντιπροσώπων (βουλευτων) όπως και για την κατάτμιση των μεγάλων περιφερειών…»

Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ και αναφερόμενος στο οποιοδήποτε μπόνους είπε «εσάς τι σας αφορά εάν υπάρχει μπόνους για το πρώτο κόμμα; Ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι πολύ αυστηρός απέναντί σας για αυτές τις επιλογές σας… εάν θα έχουμε μονοκομματικές κυβερνήσεις, εσάς τι σας αφορά αυτό; Το λογικό θα ήταν να συμπορευτείτε με τις προοδευτικές δυνάμεις» ενώ απαντώντας και στην κριτική του Στάθη Παναγούλη σχετικά ε τις δηλώσεις του ότι μέχρι τις 20 Ιουλίου που θα ψηφιστεί από την ολομέλεια οι αλλαγές αυτές υπάρχει χρόνος να βρεθούν οι «3» βουλευτές για να συμπληρωθούν οι 200 είπε ότι «εγώ δεν απευθυνόμουν μεμονομένα σε κάποιους βουλευτές αλλά στα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου γιατί όπως λένε οι ψυχολόγοι η δεύτερη σκέψη είναι καλύτερη από την πρώτη …»

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι διεργασίες που έχουν συμβεί στην κοινωνία από το 2009 και μετά έχουν συμβάλει στην ωριμότητα του ελληνικού λαού. Αυτονομίες δεν υπάρχουν πια και είναι απαγορευτικές τέτοιες σκέψεις». Παράλληλα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επιτέθηκε και στη ΝΔ που επιμένει σε εκτρωματικούς εκλογικούς νόμους που παράγει εκλογικές τερατογεννέσεις μεσα από διατυπωμένα αληθοφανή επιχειρήματα περί κυβερνησιμότητας. Και σημείωσε “μετά το 2009 ακόμα και με το μπόνους των 50 εδρών το πρώτο κόμμα εξασφάλισε κυβερνησιμότητα; Ή είχαμε συγκυβερνήσεις με κόμματα που είχαν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές;”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: Νέα αυστηρότερη γραμμή στη μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στις επιστροφές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου περιέγραψε το πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη διαχείριση των παράνομων εισόδων, με προτεραιότητα στις ταχύτερες διαδικασίες επιστροφής
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μαρία Ρεπούση: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας
Η πανεπιστημιακός και πρώην διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς ανακοίνωσε την παραίτησή της από την Πολιτική Γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πηγή φωτό: EUROKINISSI
Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»
Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας του εμπρησμού που φέρεται να τελέστηκε στις 31 Ιουλίου στη Βοιωτία
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Δυτική Αττική
Μιχάλης Χουρδάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μου πήρε το γραφείο στη Βουλή και όταν ρώτησα πού θα κάθομαι μου είπε στις σκάλες»
«Ένας βασικός λόγος που με διέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ότι δεν δέχτηκα να κάνω χατίρια και χάρες σε ό,τι αφορά συνεργάτες, και όχι μόνο»
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
24
Στο Πόρτο Γερμενό σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι»
Έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του μόλις σβήσουν οι φωτιές και «κάτσει η σκόνη», διερωτώμενος ποιος είχε την ευθύνη του εναέριου συντονισμού στην Ψάθα και ποια πρωτόκολλα ίσχυαν
O Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις φωτιές: Αεροσκάφη Diamond παρέμειναν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χειριστών
Κεντρικό σημείο της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας αποτελεί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το οποίο είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό ελικόπτερο 7