Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαστίγιο από τη Λαγκάρντ: Μην περιμένετε αποτελέσματα άμεσα!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Μαστίγιο χωρίς… καρότο κρατά η Κριστίν Λαγκάρντ όσον αφορά στην Ελλάδα. Και μπορεί να μίλησε για εποικοδομητικές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση αλλά έστειλε μήνυμα: μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά!

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (το βράδυ του Σαββάτου 16.04.2016) στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Και έστειλε μήνυμα στην Αθήνα να μην ελπίζει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα.

«Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αποτελεσματικά, η θέση μας σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει: βιωσιμότητα και σταθερότητα», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε